На среща с кмета младежи поискаха велоалеи в Асенoвград

1950
На среща с кмета младежи поискаха велоалеи в Асенoвград
Снимка: Actualno.com

Младежи поискаха да бъдат изградени велоалеи в Асенoвград. По време на днешната дискусия на тема „Какво мога да направя за моя град“ ученици от асеновградски училища предложиха различни идеи за подобряване градската среда и условията за живеене.

Едно от предложенията бе да се изградят велосипедни алеи, чрез които да се облекчи трафикът на автомобили.

Публична дискусия в Асеновград на тема "Какво мога да направя за моя град"

Публична дискусия на тема „Какво мога да направя за моя град?” ще се проведе днес в сградата на Община Асеновград. Админист...

Идеята е добра, но трудна за изпълнение, посочиха от управлението на Асеновград. Освен да се осигури финансиране, трябва да се обособят и зоните, през които може да минава една велоалея.

„Градът ни е голям, но пренаселен, от архитектурна гледна точка. Това затруднява посоката на работа по изпълнението на един такъв проект.“, заяви кметът на Асенoвград доктор Емил Караиванов.

Той поясни, че допълнително затруднение за изграждането на велосипедни алеи носи не само специфичната архитектурна структура на града. Паркиралите в нарушение и малкото свободни зони за паркиране също биха попречили на реализирането на идеята.

През Асеновград преминават пътуващи за Смолян, Хасково, Кърджали, което допълнително натоварва и усложнява автомобилния трафик. В дискусията бяха изразени мнения, че създаването на велоалеи би могло да доведе до повишаване на инцидентите на пътя.

Обраха аптека „Марешки“ в Асеновград

Обраха аптека в Асеновград. Грабежът е на стойност над 30 000 лева. Парите са откраднати от касиер в аптека „Марешки“, ра...

„Улиците в Асеновград са тесни, няма достатъчно пространство, заради което с велосипедните алеи трябва да се пресекат няколко главни пътни артерии.“, смята заместник-кметът инженер Мария Вълканова.

Преди повече от пет години е имало такава идея, но тя не се е осъществила, тъй като тогава не е намерено финансиране, казаха в заключение от Общината.

Други предложения по темата, отправени от учениците по време на срещата, са провеждане на спортни междуучилищни първенства, конкурси и благотворителни инициативи. В края на дискусията кметът Караиванов връчи сертификат „Мениджър за един ден“ на трима единадесетокласници от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в Асенoвград. Божидар Костадинов, Жулиена Желязкова и Неврие Хаджиасан се запознаха отблизо с представители на ръководството, административната работа и архива в Общината.

Пред Actualno.com учениците разказаха, че дейността на общинските служители не е лека. Най-сложното, според младежите, са подробните писания в документацията. А най-трудно казват, че е определянето и съответно – разпределянето на годишния общински бюджет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com