Над 150 деца рисуваха, танцуваха и дефилираха с хвърчила в Асеновград

1691
Над 150 деца рисуваха, танцуваха и дефилираха с хвърчила в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Над 150 деца и техните родители се включиха в третото издание на уличния фестивал „Брилянтин“. Арт инициативата се състоя през неделния ден на Централния площад в Асеновград.

Поводите за провеждане на мероприятието бяха два: 12-ти април - Денят на децата от улицата и 15-ти април – Денят на културата и изкуството. Фестивалът в Асеновград стартира с танци, в изпълнение на детски танцови денс формации. Забавлението продължи със състезателни игри.

Преминавайте с намалена скорост през някои улици в Асеновград

Водачите на моторни превозни средства в Асеновград да бъдат внимателни при шофиране из града, днес (16 април), апелират от Общината. ...

Десетки деца се включиха в двата отбора и премериха сили и умения по бързина, точност, сръчност, смелост и екипна работа. Малчуганите се надпреварваха в нестандартни игри, като ходене в чувал, скачане с балон, обхванат с крака, преодоляване на препятствие - дупки в плат. В края на игрите, аниматорите изрисуваха с боички лицата на малките участници. Пак на площада, в арт работилниците на открито, малки и големи рисуваха, моделираха и творяха интересни произведения.

В същото време, в ПГ "Свети Патриахр Евтимий" в Асеновград, ученици и преподаватели от специалност по фризьорство правеха безплатни фризури на всеки, който пожелаеше. Деца и тийнейджъри си тръгнаха от там с плитки, кок, къдрици и други модерни прически. Част от фризурите бяха показани пред асеновградчани по време на специално дефиле.

Фестивалът на уличното изкуство „Брилянтин“ завърши с детска дискотека и шарени хвърчила, извисяващи се високо над центъра на Асеновград и оцветявайки цялото пространство в цветовете на дъгата. В мероприятията на уличното изкуство се включиха възпитаници на различни училища, детски градини и Центрове в общината. Участие взеха и подрастващи със специални потребности. „Покрай децата, които бяха предварително подготвени за Фестивала и се включиха в програмата, бяха ангажирани и техни приятели, родители и близки. В различните мероприятия участваха и случайно минаващи малюугани със своите майки и татковци – рисуваха в арт работилниците, дефилираха с хвърчилата, опитваха се да изразят себе си. А децата са различни. Някои са по-общителни и се включват активно.

Младежи с кауза – продават книги, в помощ на деца с увреждания

Младежи помагат с благотворителност на центрове за деца с увреждания в Асеновград. Учениците от Общинския младеки съвет в града инициир...

Други стоят отстрани и само наблюдават и в един момент, когато съберат смелост правят първата крачка, която може да се окаже важна дори за живота им.“, каза Actualno.com Божидар Носиков – секретар на общинската Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, инициирала събитието. Той допълни, че смисълът на Фестивала на уличното изкуство е децата, с помощта на възрастните, да бъдат приобщени по всички възможни начини. Целта е да се забележат още в ранен етап талантите у подрастващите асеновградчани, те да получат стимул за желание да се проявяват и да не бъдат свити.

Друга идея на мероприятията от ежегодно провеждащия се Фестивал в Асеновград е да се научат децата на един по-различен вид комуникация. И чрез превенция да се покаже, че противообществените прояви могат да бъдат заменени от дейности, които вместо да вредят, само могат да помогнат на личността да израсне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com