Над 38 млн. лева е бюджетната рамка на Асеновград за 2016 г.

7742
Над 38 млн. лева е бюджетната рамка на Асеновград за 2016 г.

Над 38 000 000 лева е крайната рамка на Бюджет 2016 г. на община Асеновград, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

Сумата е с около 4 000 000 повече от първоначалната прогноза, която предвиждаше общинското ръководство /или около 33 600 000 лева/. Бюджет 2016 г. на община Асеновград бе приет днес с 21 гласа „За“, 0 „Против“ и 10 „Въздържал се“ по време на 8-то редовно заседание на Общинския съвет в града. Дискутирането на бюджетната рамка продължи повече от час.

ГЕРБ Асеновград напусна заседанието на ОбС преди края, определи го като „фарс“

Всички 10 общиснки съветници от ГЕРБ Асеновград напуснаха демонстративно пленарната зала на местния парламент преждевременно, преди кра...

Засегнаха се основни теми, сред които средствата, разходвани за озеленяване, култура, липсата на контрол върху движението по пътищата в общината, създаването на общинска полиция. Ябълката на раздора се оказаха финансовите средства, отделяни за подпомагане на спортните клубове в града. „Не става въпрос за спорт, а за пари, които не се разходват целесъобразно.“, коментира от трибуната Дамян Борисов – общински съветник от „Зелените“. И допълни: „Сигурността и общественият ред в града са плачевни.

Движението на улиците в Асеновград всеки ден около 17 ч. е невъзможно. Над 600 000 лева са заложени за озеленяване, а няма пари за общинска полиция.“. В тази връзка бе и едно от изказванията на Ангел Димитров от ГЕРБ. Той посочи, че средствата, отделени за озеленяване са твърде много и отправи въпрос към ръководството на Общината - срещу това заплащане на фирмата, каква услуга получават гражданите.

В отговор кметът Емил Караиванов каза, че Общината ще наблегне на подобряване градската среда, инфраструктурата и зелената система, както и на материалната база на учебните заведения, като ще се заложи и на успешното усвояване на средства от европрограми. По време на разгорещения дебат бе отправено и предложние сумата да бъде намалена с 30 000 лева, което след междинно гласуване, бе отхвърлено.

Като мотив за искането общинският съветник от БСП Петко Чирпанлиев посочи, че децата от различните спортни клубове не бива да бъдат разделяни на първа и втора категория. Според него, чрез разликата в сумите, се получава точно това. Така, по темата за футболен клуб „Асеновец“, след продължителни спорове, в крайна сметка бе приета първоначалната идея на градоначалника доктор Емил Караиванов – тимът да бъде подпомогнат с общо около 80 000 лева. Футболисти и треньори споделиха опасенията си, че ако средствата бъдат намалени, асеновградският клуб няма да стартира втория футболен полусезон от тазгодишното първенство.

Точната обща рамка на общинския Бюджет на Асеновград за 2016 г. е 38 297 881 лева. 350 000 лева ще бъдат разпределени за дейност “Спортни бази и спорт за всички”, както следва:

Общинският съвет на Асеновград се променя

Рокади настъпват в бъдещия Общински съвет Асеновград. Част от съветниците заявиха чрез официални декларации, че не желаят да встъпят в ...

- СК “ДФС-Асеновец” - поддръжка на спортно-материална база - 62 000 лева, в това число се включва сумата за отопление на зала за спортни игри „Асеновец” – в размер на 12 000 лева

- ФК “Асеновец” - подпомагане дейността на клуба - 80 000 лева, в това чиско - за детско-юношески отбори – 30 000 лева

- БК “Асеновец-2005” - подпомагане дейността на клуба - 30 000 лева

- подпомагане дейността на спортните клубове за участие в държавни първенства - 80 000 лева

- поддръжка на стадион ”Шипка” в Асеновград - 5 000 лева

Ясни са новите 33-ма в общински съветници в Асеновград

Ясни са имената на новите 33-ма общински съветници на Асеновград за следващия 4-годишен мандат, предаде кореспондентът на Actualno.com ...

- поддръжка на стадиона в асеновградския квартал „Долни Воден“ - 5 000 лева

- организиране на спорт по селата, в това число в кварталите „Горни Воден“ и „Долни Воден“ - 10 000 лева

- подпомагане на футболни клубове по села и квартали – 48 000 лева, в това число - за детско-юношески отбори – 8 000 лева

- общински състезания, мероприятия и други – 30 000 лева.

На редовната си сесия днес местният парламент на Асеновград прие и разчета за финансиране на капиталовите разходи на общината за 2016 г. По източници на финансиране, средствата, които са предвидени, се разпределят по следния начин:

Половината пясък и 2/3 от солта изразходени за снегопочистването в община Асеновград до момента

Повече от половината сол и 50% от пясъка са изразходени до момента при извършване на снегопочистването в община Асеновград тази зима. Т...

- средства от държавния бюджет – близо 950 000 лева

- преходен остатък – малко над 2 000 000 лева

- собствени средства – близо 3 000 000 лева, които включват приходи от продажби /2 282 000 лева/ и собствени приходи /близо 650 000 лева/. В Инвестиционната програма за 2016 г. са предвидени и средства за съфинансиране на проект „Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа с изграждане на ПСОВ за град Асеновград, България” в размер на 3 500 000 лева. Заложени са средства и за реализирането на преходни и нови обекти, намиращи се на територията на асеновградска община.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com