Не е ясно чия е собствеността върху въжените мостове в Асеновградско

9091
Не е ясно чия е собствеността върху въжените мостове в Асеновградско

Тече процес по уточняване собствеността на въжените мостове в община Асеновград. Това заяви кметът доктор Емил Караиванов, цитиран от кореспондента на Actualno.com. 

Той обясни, че никъде в Общинска администрация няма документация за изграждането на този вид съоръжения. „Те явно са били изградени преди много години, затова правим запитване до Областната управа в Пловдив, относно характера на собствеността на тези мостове“, обясни Караиванов. Той допълни, че ако съоръженията са общинска собственост и са в регулацията на града, би трябвало Общината да контролира, поддържа и възстановява тази собственост. Ако обаче държавата е собственик, би следвало тя, в лицето на Областна администрация, да посочи своите предписания какво да се случи – дали опасните въжени мостове да бъдат премахнати, или да се възстановят.

Ремонтират сградата на Бюро по труда-Асеновград с европари

Планира се извършването на ремонт на първия етаж от сградата на Бюрото по труда в Асеновград с европейски средства. Това съобщи за Actu...

Не е опасен за преминаване единственият въжен мост в регулацията на Асеновград, намиращ се на изхода на града, в посока Смолян. В това увери междувременно градоначалникът. Той обясни, че е извършен оглед и е направена проверка на всичките осем въжени моста в общината. Определеният като негоден за преминаване, който се намира при разклона за асеновградското село Косово, вече е обезопасен. Той е затворен за движение. Предупредителни ленти обозначават забраната за преминаване по моста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com