Обредният дом в Асеновград на загуба с 10 000 лева

1681
Обредният дом в Асеновград на загуба с 10 000 лева

Предложение за ликвидирането на Обредния дом в Асеновград внесе управителят на дружеството инженер Дора Делчева. Причина за искането ѝ е задълбочаващата се криза и нарастващите загуби на предприятието с всяка изминала година, предаде кореспондентът Actualno.com.

Процедурата изисква, след като е отправено такова предложение, да се направи анализ на икономическото състояние на дружеството. "В годините се стремяхме да поддържаме сравнително ниска цена на този вид услуга. За съжаление, с всяка изминала година загубите нарастват или се трупат", коментира проблема кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов. Той е категоричен, че ако не бъде проектиран вариант за оздравяване на дружеството, ще се пристъпи към ликвидацията му. В такъв случай, част от дейностите, които биха могли да се изпълняват в Общинска администрация, ще бъдат пренасочени там. Колко от тях ще останат и кои ще бъдат прекратени, ще стане ясно след около два месеца, когато се очаква да са готови анализите от проведените проверки.

Община Асеновград продава четири общински жилища

Четири общински жилища ще бъдат обявени за продажба от Община Асеновград. Решението бе взето от Общинския съвет в града. Процедурата се...

Обредният дом в Асеновград е създаден през 2000 година с цел организиране на тържествено сключване на граждански бракове, именуване на деца, погребения, осигуряване на символи, реквизити и услуги. По-късно от всички тези функции в неговите правомощия остават само траурните дейности. Тържествените са пренасочени в отделна структура. В Обредният дом работят общо четирима служители.

Към настоящия момент осъществяването на търговската дейност на дружеството води до натрупване на нови загуби, които се отразяват на общинския бюджет. В края на деветмесечието на тази година предприятието е на минус с около 10 000 лева. Годишните финансови резултати на търговското дружество сочат, че Обредният дом е работил с печалба през първите четири години от съществуването си. Натрупването на загубите е започнало от 2004 г. до 2007 г., включително. От 2008 г. до 2011 г. печалбата на дружеството е била минимална – в рамките от 53 лева до 554 лева. От тогава до настоящата година Обредният дом в Асеновград търпи загуби, докато не достигна сумата от близо 10 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com