Паметникът на Ботев в Асеновград ще стои в парка до училището с неговото име

3006
Паметникът на Ботев в Асеновград ще стои в парка до училището с неговото име
Снимка: Actualno.com

На официално публично обсъждане асеновградчани единодушно решиха бюст-паметникът на революционера Христо Ботев да бъде разположен в градинката в близост до училището, чийто патрон е поетът, съобщи кореспондентът ни в града.

Първото и единствено предложение бе дадено от председателя на инициативния комитет „Без Ботев няма България” Атанас Кендерлиев. Той сподели, че според него, това е най-удачното място за поставяне на момумента.

Открит е паметникът на Цар Освободител

На 30 август 1907 година е открит един от най-прочутите монументи в София – паметникът на Цар Освободител. Той е разположен на пл...

В подкрепа на предложението застанаха десетките присъстващи в залата. Главният архитект на Асеновград Константин Атанасов обясни, че няма пречки за изграждането на бюст-паметник на посоченото място.

Членовете на инициативния комитет „Без Ботев няма България” започват довършителните работи за поставянето и откриването на монумента на Христо Ботев.

Асеновградският скулптор Христо Венев е творецът сътворил паметника. Той обясни пред присъстващите, че монументът е висок над три метра. Средствата за паметника на Ботев, в размер на 15 000 лева от Инвестиционната програма за 2015 г. на Община Асеновград, бяха осигурени след решение на Общинския съвет, както и от организирания благотворителен футболен турнир, на който асеновградчани и футболни фенове събраха допълнително 8 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com