Питбул умъртви друго домашно куче и ухапа човек

17923
Питбул умъртви друго домашно куче и ухапа човек
Снимка: Actualno.com

За опасно домашно куче сигнлизират асеновградчани. През изминалия уикенд питбул е нападнал и умъртвил пинчер в асеновградския квартал „Запад“. Малко преди това е скочил и срещу мъж, водел друго куче от дребна порода.

За случая от първо лице разказа потърпевшата Мария Полякова. Сутинта около 9:30 ч. в събота тя получила обаждане от майка си. Възрастната жена живее в съседен блок, а по телефона звучала уплашено. Когато Мария отишла при майка си, тя й разказала, че домашният им любимец е разкъсан от питбул.

Как да научим детето си да посещава зъболекар

Малки асеноградчани в различна възраст бяха предизвикани да се впуснат в безплатна дентална работилница. Зъболекарка от Асеновград събр...

Жената обяснила, че е излязла със своя мини пинчер. Отивала е до близкия магазин, водейки го на каишка с нагръдник. Връщайки се по обратния път, те се срещнали с питбула, който се отскубнал от своята стопанка. Спуснал се към възрастната жена, която опитала да вдигне своето куче. Тогава питбулът скочил срещу нея и разкъсал пинчера в корема.

„Тя е викала и удряла по голямото куче, но то не пускало. Четирима души са се притекли на помощ и са се борили да отскубнат нашия домашен любимец. Успели са, но лекарите в пловдивска клиника не можаха да го спасят, защото всички вътрешности са му били разкъсани.“, сподели разстоена Мария Полякова.

Тя и съпругът й са открили собствениците на питбула. Сигнализирали са в Полицията, където са предоставили и писмени обяснения. Относно жалбата полицаи са им отговорили, че „когато куче умъртви куче, не се води престъпление“. Майката на Мария е в болница заради наранявания. Тя е ухапана от пинчера, който се е опитал да се защити. В паниката и опитите си да го спаси, жената не го е пуснала и затова то я е захапало. По думите на Мария Полякова, отново в съботния ден е възникнал и още един инцидент с потърпевш.

Мъж е пострадал при идентичен случай със същия питбул. Той е опитал да спаси домашния си любимец, вдигайки го високо над себе си. Вследствие на това, питбулът е захапал човека. Мъжът вече си е извадил медицинско свидетелство и се е заканил да потърси отговорност от стопаните. Мария, пък, възнамерява да подаде жалба в Община Асеновград с искане кучето да бъде иззето от хората, които се грижат за него. Жената казва, че питбулът бива отглеждан заключен в обща стая без светлина (мазе).

Европейската шампионка по бокс за жени: В момента няма мъж в сърцето ми

Европейският шампион по бокс за жени до 57 килограма Станимира Петрова разказа пред екипа на Actualno.com за изживяването да чуеш бълга...

Тя подчерта, че четириногото не е било подразнено или предизвикано от хора или други животни, преди нападението, а стопаните го разхождали без намордник и нагръдник, само с каишка около врата. „Толкова много деца играят пред блоковете в квартал „Запад“. Животното не е виновно. Просто не е добре възпитано. Но трябва да се вземат мерки. Иначе може да има необратими последствия.“, посочи потърпевшата. Тя заяви, че шокът и травмата няма как да бъдат обезщетени, но до момента никой от собствениците на питбула не е поднесъл извинения за случилото се. Не са предложили и поемане на разходите по медицинската интервенция и медикаменти за мини пинчера, които са в размер на 130 лева.

Екипът на Actualno.com се опита да се свърже и със семейството, чието куче е нападнало другото четириного. Към момента не сме получили гледната точка от собствениците на питбула. В тяхна защита, жители от квартал „Запад“ посочиха, че познават кучето и независимо от едрата си порода, то не е агресивно и злонамерено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com