Пожар в Асеновград изпепели къща до основите й (СНИМКИ)

12103
Пожар в Асеновград изпепели къща до основите й (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Пожар изпепели до основи еднофамилна къща на семейство от Асенoвград. Огнената стихия, пламнала снощи, докато Ценко Симеонов вечерял с майка си на приземния етаж. Те усетили, че къщата им гори едва, когато пламъците и димът достигнали в близост до тях, след което незабавно се евакуирали. Не са могли да вземат нищо със себе си. Заедно с покъщнината, са изпепелени документи, пари, телефони, дрехи, посуда. Успели са да спасят само живота си. И облеклото на гърба си, с което са излезли от горящата сграда.

Огънят е обхванал постройката за около 10 минути, а покривът буквално се е срутил. Къщата е изградена от градоред и е изгоряла като факла. По думи на познати на семейството, за да бъде отремонтирана покривната конструкция преди около три години е изтеглен заем в размер на 20 000 лева, който все още се изплаща. „Пламъци излизаха от всички прозорци, беше страшна стихия“, разказаха пред Actualno.com очевидци на случилото се. Освен Ценко Симеонов и майка му – Мария Симеонова, в къщата живее и племенникът на мъжа. Нощта след пожара, Ценко е изкарал в колата пред останките от дома си. Останалите двама членове от семейството са настанени при съседи.

Блокират движението по пътя Асенoвград - Лясково

Временно затворен за преминаване на моторни превозни средства днес /17.10.17 г./ ще бъде пътят Асеновград – село Лясково, предаде...

Днес преди обяд пострадалите от огнената стихия са отишли в РУ на МВР в Асеновград, за да подадат молби за нови лични документи. От там им било отказано, тъй като за целта се изисквал акт за раждане. А Ценко Симеонов е роден в град Лъки. Има автомобил, но пък не може да се придвижи до там, тъй като без документи няма как да шофира. Потърсено е съдействие от Община Асенoвград, откъдето са обещали да направят всичко възможно да бъде осигурено поне резервно жилище от общинския фонд. В по-късните часове пострадалите са успели да предвижат процедурата по издаване на лични карти. Към момента една жена е осигурила обяд за семейството. Друг благодетел е дарил 40 лева, с които да бъде платено издаването на нови лични документи на потърпевшите.

„Всякакви дрехи и принадлежности за жена на около 80 г. - дребна на ръст и за мъж - висок, ще свършат работа.“, призова за помощ Вера Игнатова – близка на семейството. Тя обясни, че всеки, който желае да помогне, може да го направи на място на адреса на изгорялата къща на улица „Дунав“ №17 в Асеновград /района зад гарата/. А финансова помощ и дарения биха могли да бъдат преведени по банкова сметка: BGN BG09STSA93000006935137, в полза на Мария Ангелова Симеонова /в лева/. Въпреки шока, който изживяват, днес хората просто разчистват погрома след пожара в жилището си. Ценко Симеонов е на 4-часов трудов договор и работи дистанционно към бургаска телевизия, за което получава близо 300 лева.

Обучават асеновградчани как да оказват първа помощ в планината

Безплатен базов курс за първа помощ в планината ще се проведе в Асенoвград, предаде кореспондентът на Actualno.com. Инициативата е пил...

Има издадено решение от ТЕЛК и в същото време му предстои операция за смяна на стави. Племенникът му е ученик в музикалното училище в Плводив. А майката на мъжа - Мария Симеонова – е пенсионер, също с неголяма пенсия. „Къщата на семейството се намира в близост до складове, в които се съхраняват запалителни материали на близкия завод за полиетилен. Добре, че вятърът не е отнесъл пламъците натам, защото щеше да стане още по-страшно за целия град. А и улицата в момента е разкопана и поради паркирани неправилно автомобили едната пожарна кола се е забавила, докато достигне до горящата сграда.“, обясниха свидетели на инцидента. Огледи на мястото се извършват и в момента от полиция и пожарна.

Тепърва ще се установяват причините за лумването на пламъците. „Къщата е била с две електроинсталации. Възможни са различни варианти за избухването на пожара. Единият е късо съединение, а другият – оставен включен уред, който да се е запалил. Но това ще стане ясно след обстойния оглед.“, коментира случая началникът на РСПБЗН в Асенoвград главен инспектор Величко Бришимов.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРА - ВИЖТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com