ПП "Зелено движение" издигна Дамян Борисов за кандидат-кмет на Асеновград

11609
ПП "Зелено движение" издигна Дамян Борисов за кандидат-кмет на Асеновград
Снимка: Facebook/Дамян Борисов

Първото ново лице сред досегашните познати, официално регистрирано в Общинската избирателна комисия за тазгодишните избори за кмет и общински съветници в Асеновград, е Дамян Борисов. Той е подкрепен от ПП „Зелено движение”, която е част от Коалиция „Демократична България – обединение”, и се изправя в изборната битка редом до вече познатите имена на кандидати от предишния местен вот в града.

"Много би ми се искало по време на тази кампания да говорим и обсъждаме, ако не модернистични, то модерни урбанистични концепции – за града, като пространство и за града, като функция. Ситуацията обаче налага никак немалко унизително да говорим за базови проблеми, свързани с ежедневното усещане за комфорт и сигурност в градската среда и в населените места на общината. Искам с акцент да отбележа, че независимо кой ще бъде кметът следващия мандат, той ще трябва да се съобразява с рестриктивните бюджетни възможности на общината, които съвпадат с прехода към новия програмен период на европейското финансиране.

Александър Ваклин се кандидатира за общински съветник

Александър Ваклин е кандидат за общински съветник. Това става ясно от решение, публикувано в Общинската избирателна комисия, където на ...

Сумата, която общината трябва да плати следващата (2020) година за главници и лихви по взетите през последните осем години заеми, е близо 6 000 000 лева. Този разход ще се отрази осезаемо на поне две бюджетни години от мандата. Казвам това не за друго, а за да си дадем всички сметка, че кметът, а и политическото представителство на общината въобще, ще бъде лишен от възможност за амбициозните политики, от които безспорно се нуждаят градът и населените места. В този смисъл е важна максималната ефективност и ефикасност – при бюджетните възможности на общината – на публичните разходи, с акцент върху средата в града и населените места", обясни за Actualno.com кандидатът.

През мандат 2011 г. - 2015 г. Дамян Борисов бе общински съветник от БСП. След почти двугодишно участие в управлението той напусна Общинския съвет на града с мотив, че липсва адекватна комуникация между него и членове на партията. През 2015 г. - 2019 г. той отново влезе в местния парламент, но като представител на "Зелените". Около година по-късно си подаде оставката и отстъпи позицията си на общински съветник на следващия в листата.

Борисов е доктор на историческите науки, а до себе си има дама, която го е дарила с две деца - момче и момиче. На 41 г. е, като е започнал да се занимавам по-ангажирано с политика, когато е бил 29-годишен. "Дали е малко, или много, дали съм започнал рано, или не – въпрос на гледна точка, повлияна от усещането за динамика във всеки един „собствен” живот… Въпреки че политиката неизменно е присъствала и присъства в живота ми, най-важните за мен неща са извън нея – семейството ми и професията", казва той.

Дамян Борисов е университетски преподавател по история, като специалността и интересите му са свързани с история на българското и балканските общества в Османската империя. Той е познат на асеновградчани и с това, че като част от "Зелените" през 2016 г. заедно с колегите му даряваха за благотворителност месечните си възнаграждения на общински съветници.

Общински съветник поиска оставката на управителя на "Градски транспорт" Варна

Дебати между варненските местни депутати предизвика състоянието на дружеството "Градски транспорт“, което е реализирало загуба от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com