Припадат работници в завод в с. Катуница. Подозира се изтичане на фреон

26302
Припадат работници в завод в с. Катуница. Подозира се изтичане на фреон
Снимка: Gettyimages

За изтичащ газ, вследствие на авария, който трови около 60 работници в завод за преработка на череши в село Катуница, сигнализираха читатели на Actualno.com.

По думите на източниците ни, три жени от предприятието са припаднали почти едновременно по време на работния процес. Шофьор на фирмата ги е откарал в дежурния център на МБАЛ Асеновград. Там са били прегледани и им е било измерено кръвното налягане. Тъй като не е установено нищо сериозно, не са им направени изследвания, а са изпратени обратно да продължат работа.

Rise of the Machines: Робот уби човек в завод в Германия

Робот уби техник в завод на германския автомобилен гигант "Фолксваген" близо до Касел, Германия, съобщава в. "Файненшъл таймс", цитиран...

Жените не са споделили пред медиците съмненията си за натравяне от газ. Било им забранено да говорят за случая пред когото и да било, казват източниците ни. Затова и не се стигнало до по-основни медицински прегледи.

Подозренията на работещи там са, че има изтичане на фреон. Това е един от най-отровните газове, познати на човечеството, който няма мирис.

Фирмата, в чието предприятие е имало припадъци, е "Коминиано Фрут". Там се преработват череши за коктейли. В завода има персонал, който е назначен за постоянно. През пролетта се наемат и много сезонни работници.

Преди три дни, без видима причина, някои от работещите за "Коминиано Фрут" жени започнали да припадат на работното място. Дотогава шефовете не им вярвали, че не се чувстват добре. След ден или два имало повторен странен случай. Отивайки на работа, служителите от втората смяна виждат, че всички врати на предприятието били отворени. Обикновено се работело на плътно затворени врати. Било извършено и замерване с уреди. Проблемът, наложил замерването, се появил през нощта. 

2 цистерни с пропан-бутан се нанизаха една в друга край Мурсалево

Две цистерни, превозващи газ пропан-бутан се нанизаха една в друга на ГП Е-79, предаде БГНЕС Инцидентът стана малко след 16.00 ч. в ра...

Страхувайки се да не загубят работата си, никой от работниците не смее да каже подробности. За случая кметът на село Катуница Красимир Юруков нито потвърди, нито отрече. Той поясни, че не е уведомен и при него не са постъпвали сигнали относно посочения проблем. Няма и уведомление от РЗИ Пловдив. Притеснените читатели, които сигнализираха при нас, споделиха, че се боят да не се случи инцидент и едва тогава, при свършен факт, да се предприемат мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com