Първият музикален театър в Асеновград връща тийнейджър назад във времето

1250
Първият музикален театър в Асеновград връща тийнейджър назад във времето

Възможно ли е да преминеш през една врата, да се озовеш в друго време и да ти се иска да си все повече там? Може би да! Или не? Този въпрос си задава главният герой в театралната постановка „Скачай“. Това ще бъде първият музикален театър, изигран на асеновградска сцена от родните самодейци. 15 са актьорите и петима са танцьорите, които ще участват в „Скачай“. Сюжетът на театралния мюзикъл се развива в два паралелни свята.

Тийнейджър преминава през една врата и се озовава в 60-те години на миналия век. В пиесата, която продължава около час и половина, се преплитат търсене, любов и нрави. Прави се скок във времето. Съпоставят се две времена: съвременният живот и онзи, през 60-те години. Главният герой е 18-годишно момче – скейтър. Спектакълът е сериозен, но с хумористични препратки.

Търси се „Младши експерт“ по транспорта в Община Асеновград, заплата до 1 100 лв.

„Младши експерт” в отдел „Организация на движението, транспорт и контрол” към дирекция „Управление на общ...

„Първоначално не мислех да е музикален театър. Исках постановката да е насочена към младите. А тях ги свързвам с музика и танци. Така се роди идеята.“, разказа ръководителят на Самодейния театър в Асеновград Изабела Шопова. Тя подчерта, че зад реализацията на постановката стоят и много професионалисти, които са прегърнали идеята и са помогнали без колебание.

Сценарист на „Скачай“ е Здрава Каменова. Композитор е Ангел Маринов, а сценографията е на Румен Нечев. Асеновград е вторият град, след София, в който се поставя този спектакъл. Асеновградският Самодеен театрален състват съществува от три години. В него членуват 22-ма актьори самодейци. Това е четвъртата му постановка. До момента актьорите любители от Асеновград са играли „Прокшинитра“ /“Сватовница“/, „Вестникар ли“ и „Лятна бирария“. Първата музикална театрална постановка „Скачай“ предстои да бъде поставена утре /22.06.16 г./ от 19 ч. в зрителната зала на Народно читалище „Родолюбие“ в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com