Първият официален ученически „Бележник за кореспонденция“ в Асеновград

44717
Първият официален ученически „Бележник за кореспонденция“ в Асеновград

С по два бележника вече ходят на училище учениците в Асеновградско. Това се налага заради приетите тази година промени в Закона за училищното образование.

Според реформата, учениците ще носят у себе си, както стандартния бележник, в който ще се вписват ученическите оценки, така и „Бележник за кореспонденция“. Целта на новия документ е да осигури обратната връзка между преподаватели и родители.

И в България има любезни чиновници - понякога

Много искам да разкажа за добротата. Да знаете и вие. За една жена. Направила не невъзможното, но направила достатъчно. Сторила простич...

Специалният бележник може да бъде и приспособен обикновен тефтер. В него учителите имат възможността да вписват забележки и похвали за децата. А родителите могат да задават въпроси, свързани с развитието и израстването на ученика в клас.

Първото учебно заведение в Асеновград, чиито възпитаници са получили безплатно своя официален „Бележник за кореспонденция“, е ОУ „Петко Каравелов“. Ръководството и преподаватели от школото са решили, че щом документът е поискан от Министерството на образованието и е заложен чрез изменение на Закона, би следвало той да бъде официален, а не да е обикновен тефтер.

От асеновградското училище разказаха пред Actualno.com, че е редно бележникът да отразява функциите и характерната дейност на учебното заведение. Така се е родила идеята за създаване на собствен модел за „Бележник за кореспонденция“ на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград.

Граждани искат промяна за една от сините зони в Асеновград

Решават дали да преместят една от зоните за платено паркиране, разположена в центъра на Асеновград. Поводът, който доведе до ситуация...

На корицата на документа логично е изобразен ликът на патрона на учебното заведение. Веднага на първа страница се вписват данните на ученика, на родителя и на класния ръководител. Оставени са седем страници за съобщения от учителя, касаещи постиженията и поведението на детето.

От майките и татковците се очаква редовно да преглеждат и този бележник и да удостоверяват с подписа си, че са запознати със съдържанието на съобщението. Още толкова пространство е оставено и за въпроси от родителя, които ще получат своя отговор в писмен вид.

В края на бележника, решението на инициаторите е да бъдат предложени няколко съвета към асеновградските майки и татковци: „Никога не забравяйте, че понякога и Вие грешите... Научете се да признавате грешките си. Така печелите доверието и приятелството на детето. Учете детето да уважава другите около себе си... Мъдрата любов прави детето щастливо и добронамерено...“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com