Разкриват допълнителни легла в асеновградската болница

1703
Разкриват допълнителни легла в асеновградската болница

Между пет и 10 допълнителни легла по отделения ще бъдат разкрити до края на настоящата година в МБАЛ-Асеновград. Информацията оповести управителят на здравното заведение доктор Иван Червенков. Той съобщи, че след промените в нормативните документи вече е разрешено многопрофилните болници да откриват легла за продължително лечение. Те ще бъдат разкрити в съответните структури. Предстои въпросът да бъде поставен и обсъден на Медицински съвет, след което ще стане ясно с точност колко болнични легла могат да бъдат отделени за тази дейност.

„Това ще повиши качеството на обслужване на пациентите.“, смята Иван Червенков. Защото клиничните пътеки касаят определен период от време, а след това, пациентите биват изписани и те самите търсят продължаване на лечението на друго място. Според договора, който е подписан с Регионалната здравноосигурителна каса, се работи с определен брой легла. Независимо от това, с колко разполага болницата. Например в отделението по Хирургия на МБАЛ-Асеновград има 30 болнични легла. Здравноосигурителната каса подписва договор със здравното заведение за активно лечение да се ползват 17 от тях. Останалите остават свободни и затова лечебното заведение в града разполага с ресурс, с който да бъдат обезпечени допълнителните легла, но със същия брой на персонала. Няма определен срок на продължителното лечение.

Асеновградчанин се обеси заради дългове към банки

Мъж от Асеновград сложи край на живота си, по първоначална инофрмация - заради дългове. Асеновградчанинът се е обесил, а безжизненото м...

„Най-сериозен проблем към момента съществува в Нервно отделение на МБАЛ-Асеновград.“, коментира доктор Червенков. Там леглата общо наброяват 33. И касата е сключила договор с болничното заведение именно за толкова. Това означава че тази патология е най-често срещаната и леглата винаги са пълни. В Нервно отделение няма ресурс от свободни места, затова не могат да бъдат разкрити допълнителни. Но в останалите структури на болницата – Първо вътрешно, Второ вътрешно, Хирургия – съществува вариант.

„В отделението по Гинекология също са намалени леглата, но там сами разбирате няма такава опция за увеличаване на броя им.“, допълни Червенков. В заключение той припомни, че за 2016 г. лечебното заведение стои добре на пазара, а по данни от справките, направени за 9-месечието, се отчита положителен финансов резултат. По думите на управителя, в последните години МБАЛ-Асеновград е капитализирала над 800 000 лева печалба.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com