Спецоперация в Асеновград – случайно спипаха шофьор без книжка

3015
Спецоперация в Асеновград – случайно спипаха шофьор без книжка

Специализирана полицейска операция по метода “Широкообхватен контрол” се проведе в Асеновград. В продължение на часове днес на улица „Васил Левски“ в близост до асеновградската ЖП Гара служители на РУ на МВР в града проверяваха изрядността на водачи на моторни превозни средства. Следяха и за неправилно пресичащи пешеходци. Наблюдаваше се движението на велосипедистите.

Акцент в днешната акция в Асеновград бе и проверката за спазване скоростните режими, наличие и функциониране на oбезопасителните системи. Толерантността на шофьорите, относно пропускането на пешеходци на пешеходни пътеки, също бе на дневен ред. Проверяваха се водачите за употреба на алкохол. Осъществи се контрол над мотопеди и мотоциклети – за техническата им изправност, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“, годишен технически преглед, неправоспособност и други.

Днес още първият произволно спрян за проверка в Асеновград водач на моторно превозно средство, бе спипан в нарушение. Шофьорът не бе поставил своя предпазен колан. За неспазване на правилата водачът на лекия автомобил отнесе акт. Глобата, която предвижда Закона за движение по пътищата в случая, е в размер на 50 лева. Отнемат се и шест контролни точки от талона.

Интересен факт, който днес екипът ни забеляза бе, че докато полицейските служители присъстваха на установеното по график място за осъществяване на пътен контрол, не се намери автомобил, който да не пропусне пешеходец по намиращата се на близо пешеходна пътека.

Асеновградчани: Таксуват ни за синя зона преди 8 ч.

Зоната за платено паркиране на улица „Иван Вазов“ в Асеновград започва да функционира час по-рано от обявеното, твърдят гра...

Резултатите от днешната специализирана полицейска операция и от работата на двата екипа на РУ на МВР в Асеновград към 16:30 ч. сочат общо 15 проверени автомобила. Съставени са шест акта и три фиша. Най-сериозното констатирано нарушение от днес е неправоспособността на един водач. Останалите нарушители са санкционирани за по-малки провинения. Такива са неползване на предпазен колан, изключени фарове и нередовни документи.

Междувременно, в рамките на деня, екипите на асеновградската полиция обслужиха и няколко леки пътни произшествия. Общатата статистика на РУ на МВР в Асеновград за първото 6-месечие на 2016 г. показва, че глобените за неправилно пресичане пешеходци са около петима. От началото на годината досега в града е възникнало едно пътнотранспортно произшествие, при което е пострадало дете. То се е разминало с леки наранявания и охлузвания.

Общо пътните инциденти в Асеновград за първите шест месеца на 2016 г., вследствие на които са пострадали хора, наброяват точно 50. В сравнение със същия период на миналата година броят на произшествията на пътя е намалял. Наблюдава се и ограничение на пътнотранспортния травматизъм, отчитат от Районното в града. Ежедневен контрол се осъществява по асеновградските улици и на движението на превозни средства, теглени от животинска тяга. По данни на полицията в града, поне 50 са глобените водачи на каруци. Те са заловени в различни нарушения.

На територията на Асеновград от началото на годината до момента не са възникнали пътнотранспортни произшествия с каруци. Специализираната полицейска акция от този тип ще продължава ежеседмично до първия учебен ден – 15.09.16 г. - на територията на цялата страна, като в Асеновград отново бе подчертано, че към нарушителите ще бъде проявявана нулева толерантност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com