Спешни мерки за обезопасяване на пешеходна пътека искат майки от Асеновград

2122
Спешни мерки за обезопасяване на пешеходна пътека искат майки от Асеновград
Снимка: БГНЕС

Пешеходен светофар или „легнал полицай“ да бъдат монтирани при една от зебрите, поставена наскоро на оживена улица в Асеновград, искат майки от града, съобщава кореспондентът на Actualno.com от региона.

По „Цар Иван Асен II“ денонощно преминават леко и тежкотоварни автомобили. Въпросната пешеходна пътека е положена непосредствено преди кръстовището на споменатата главна улица с „Мануш Войвода“. Зебрата е оцветена в червено. Вероятно, за да бъде забелязана отдалече. Въпреки това, рядко се случва шофьорите да пропуснат пешеходци по нея.

Няма незаконно строителство в ромската махала на Асеновград

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград не е констатирано незаконно строителство по Закона за устройство на територията, к...

За проблема сигнализираха майки, живеещи в района. Те посочват, че често автомобили биват паркирани върху пешеходната пътека или до нея. И това допълнително затруднява пресичането. Разтревожени родителите обясняват, че по този участък голяма част от моторните превозни средства преминават със скорост над допустимата.

Искането си майките са подали по електронна поща чрез писмена жалба до Община Асеновград. За момента не възнамеряват да предприемат протестни действия или демонстрации. Но съобщават, че повече от месец, след изпращане на оплакването, реакция или отговор, от страна на Общината няма.

В жалбата си родителите описват конкретен реален случай, в който се е създала опасност и предпоставка за пътен инцидент. „Опитвайки се да пресека с детето си в детската количка, на същата пешеходна пътека, първият от автомобилите в колоната спря. Следващият зад него, обаче, го заобиколи и разминавайки се на косъм, мина пред мен.“, спомня си животозастрашаващата ситуация Гергана Върбанова, от чието име е подадена жалбата. Тя описва и друг момент, когато автомобил спира, за да й даде път. Колата зад него удря рязко спирачки на педя разстояние и криволичейки.

В заключение притеснените родители от Асеновград изразиха надеждата си, че Общината ще предприеме своевременни мерки, преди да е настъпил пореден пътен инцидент на тази улица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com