Спират водата в половин Асенoвград утре

7826
Спират водата в половин Асенoвград утре

Половин Асенoвград остава на сухо утре /02.08.17 г./. Чешмите на хората, живеещи на запад от река Чая, ще пресъхнат за времето от 8 ч. сутринта до 17 ч. следобед.

Водоподаването ще бъде преустановено в рамките на работния ден за жителите от района на „Чинара“ и Бачковския път в посока стадион „Шипка“. Засегнати ще бъдат всички жилища, разположени от западната страна на асеновградската река, с изключение на квартал „Метоха“.

Асеновград пита: Къде са 150-те души, които търсиха саморазправа с децата ни?

Бутнаха 15-16 кокошкарници и се приказва сега само за полицейското управление. Хванаха 15-тина души, а останалите 150 къде са? Не знам ...

Временното спиране на водата се налага, за да бъдат изградени връзки за новите водопроводи – дейност, която е част от проекта за Водния цикъл в Асенoвград, обясни за Actualno.com управителят на ВиК в града инженер Димитър Кавалджиев. Той уточни, че работата по водопроводната мрежа утре ще се извършва района на кръговото кръстовище при Общинския пазар.

С нарушено водоподаване за времето от 8 ч. до приключване на ремонтната дейност в утрешния ден ще остане и квартал "Свети Георги" в Асеновград. Междувременно, Кавалджиев посочи, че предстоят още няколко спирания на водата в различни райони на града в рамките на следващите седмици. В кои дни точно ще се наложи това, засега не е ясно, тъй като подготвителните дейности са извършени, но се очакват доставки на съоръжения. Планира се смяна на спирателен кран зад новостроящата се джамия. Последователно ще бъдат подновени и още няколко такива – на улиците „Дружба“ и „Цар Иван Асен II“.

Тогава също се очаква спиране на водата в почти целия град. Едновременно с това, в същия ден се обмисля извършването на ремонтни дейности по две аварии. Ще бъдат отремонтирани и два хидранта, от които са констатирани възникнали течове. Единият разположен на улица „Капитан Райчо“, а другият - при кръстовището между „Княз Борис I“ и „Първомайска“.

„Възнамеряваме с едно спиране на водата да съчетаем няколко дейности, но не знаем кога точно ще се случи това. Подготовката е извършена, разкопано е, взети са размерите, подадена е поръчка и очакваме доставка. Затова не мога да кажа с точност в кой ден ще се спира водата в града.“, посочи шефът на ВиК-Асеновград и увери, че асеновградчани ще бъдат предварително уведомени за планираните спирания на водоподаването.

Напрежение се породи между протестиращи и пътуващи по главния път между Асеновград и Смолян

Напрежение между протестиращи и пътуващи по главния път между Асеновград и Смолян се породи по време на днешния протест. Шофьори недово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com