X
 
 

Съдът пак подхвана архитекта на Асеновград

1624 0
photo of Съдът пак подхвана архитекта на Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Стартира ново дело срещу главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов. То е образувано по протест на прокуратурата срещу присъда на Окръжен съд–Пловдив, с която той и местен бизнесмен, заподозрян в съучастие с него, са признати за невинни. Срещу Атанасов е повдигнато обвинение за това, че през ноември 2016 г. в качеството си на длъжностно лице, е поискал 10 000 лева от управител на офис на банка. Деянието е извършено в съучастие с асеновградски бизнесмен, който е бил негов "помагач".

В обвинението се казва, че главният архитект е приел дар от 8 000 лева, за да извърши действие по служба, а именно – да съгласува идеен проект за реконструкция и преустройство на хотел в многофункционална сграда, като деянието е извършено чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение. Срещу бизнесмена пък е повдигнато обвинение за това, че за времето от края на ноември 2016 г. до 10.12.16 г. в Асеновград и Пловдив като помагач, в съучастие с Константин Атанасов, умишлено е улеснил последния да приеме сумата от 8 000 лева. Конкретно той е обвинен, че е изготвил оферта и предоставил фактура за консултантска дейност от името на фирма за 10 000 лева, като от тях изтеглил 8 000 лева и ги предал на главния архитект.

Франция кани архитекти от целия свят за Нотр Дам

Франция ще покани архитекти от целия свят да предложат дизайни за копие на катедралата „Нотр Дам”, тъй като старото беше ун...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители