Съществува опасност единственият път към село Лясково да пропадне

3613
Съществува опасност единственият път към село Лясково да пропадне
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Със заповед на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов е обявено частично бедствено положение в село Лясково и НПК Асенова крепост, заради активизирало се свлачище по пътя. Земната маса се е свлчкла, вследствие на обилните дъждове, които продължиха близо четири дни. Компрометираният участък е обозначен с обезопасителна лента за внимание и предупредителни знаци. Пропадналият участък е в рамките на почти половината от пътното платно, а дължината му е около 20 метра. Мястото е опасно, тъй като се намира на остър завой.

Поради това, денонощно в участъка има дежурни полицаи. По същия този път, между Асеновград и Лясково, е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили, а движението на леки коли се извършва двупосочно в едното платно. Призовават се, преминаващите през зоната водачи, да шофират с повишено внимание. Уведомително писмо за случващото се е изпратено днес от Община Асеновград до Държавно предприятие „Геозащита”-Перник. Предстои обследване на засегнатия район и изготвяне на количествено-стойностна сметка за щетите. Междувременно, градската управа ще кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за финансиране укрепителните дейности по свлачището.

Отделят до 120 000 лева за преасфалтиране на училищен двор в Асеновград

Община Асеновград отделя до 120 000 лева за преасфалтиране двора на ОУ „Ангел Кънчев“ в града. По-голямата част от асфалтов...

По инструкции на Кризисния щаб, от вчера е забранено и ползването на сградата на НЧ „Свети Преп. Пайсии Хилендарски” в Асеновград. Причината е, че има наличие на щети по покривната конструкция. Жителите на квартал „Перивола” в село Бачково бяха евакуирани от домовете си, тъй като река Чая излезе от коритото в тази зона, а районът бе затворен за движение на моторни превозни средства. В момента няма опасност за жителите на населеното място, увери кметът Христо Калчев. Той уточни, че кварталът се намира в най-ниската част на селото и затова е взето решение да се предприемат превантивни мерки. Нивото на водата в река Чая в и край Асеновград е започнало да се понижава през тази нощ.

Не са установени нарушения на речното корито на територията на общината към този момент, стана ясно след днешното заседание на Кризисния щаб по бедствия и аварии към Община Асеновград. Засега няма подадени сигнали за бедстващи хора или домашни животни, съгласно сведения от кметовете по населените места в Асеновградско. Не са регистрирани и проблеми с елетроподаването и водоподаването на територията на общината. Екипи на Пожарната са отводнили мазета на общо четири къщи в село Тополово, в рамките на вчерашния ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com