Три асеновградски села остават откъснати от света заради държавно безхаберие

10291
Три асеновградски села остават откъснати от света заради държавно безхаберие

Пътят към Асеновата крепост и селата Лясково, Яврово и Добралък остава затворен въпреки временните мерки. Тонове баластра и пръст бяха насипани за укрепване на пропадналия участък, но те са се свлекли надолу по ската и усилията се оказват напразни, предаде БГНЕС.

Хората от селата пишат жалби до Община Асеновград, общината чака пари от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, но отговор няма. Аргументите за липса на отговор са, че комисията не е заседавала. А междувременно фалит заплашва стопани от откъснатите села, защото не могат да изнесат продукцията си на пазара. Всеки ден нещата се влошават, ако сега пътят може да се укрепи и свлачището да се спре за 2 милиона и 150 000 лева, то процесите по-нататък със сигурност може да оскъпят мерките до 3 млн.

По целия път от Асеновград до Смолян продължават да се ронят скали. На много места има предпазни мрежи, но другаде отломъците отиват направо на платното. В най- невралгичния участък- до Юговското ханче, в който за година станаха две големи свлачища, все още има светофар за регулиране на движението, което минава в едно платно.

Свлачища заплашват пътя към Асеновата крепост, алармира кметът на Асеновград

Няколко малки свлачища са се активизирали по пътя Асеновград-Лясково. Те могат да затруднят достъпа до Асеновата крепост. Информацията ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com