Търсят нови директори за две училища в Асеновградско

4385
Търсят нови директори за две училища в Асеновградско
Снимка: Actualno.com

Търсят нови директори на две асеновградски училища. Желаещите да кандидатстват за заемане на овакантените директорски постове имат седмица време да подадат документи. С нови ръководители, вероятно от следващата учебна година, ще бъдат ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград и ОУ „Отец Паисий“ в село Тополово. Новоназначените директори ще трябва да ръководят образователния процес в повереното им учебно заведение, в съответствие с държавната политика в областта на образованието. Ангажимент на ръководителите ще бъдат планирането, организирането, координирането и контролът на административно-управленската и финансовата дейности в институцията.

Освен да притежават съответната диплома за висше образование, сред изискванията са кандидатите да не са поставени под запрещение и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, както и да не са лишени от правото да упражняват професията си. Необходимо е кандидатстващите да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота и здравето на учениците. Нямат право да бъдат директори на училища лица, на които е налагано дисциплинарно наказание „уволнение“, освен ако то не е отменено, като незаконно от Съда. Кандидатите следва да имат не по-малко от пет години учителски трудов стаж. Интересно условие за заемане на ръководния пост е желаещите да са: български граждани; граждани на друга държава, членка на Европейския съюз или на друга страна по междудържавна спогодба; продължително пребиваващи в страната чужди граждани, при получено съгласие; дългосрочно и постоянно пребиваващи в страната чужди граждани.

Асеновградчани плуваха, за да се приберат от работа

Целият Асеновград плувна в кал и дъждовна вода, предаде кореспондентът на Actualno.com от града. Проливният дъжд, който се изля за око...

Конкурсът за избор на директор на двете училища в община Асеновград ще се проведе в три етапа. Кандидатите, допуснати по документи, ще трябва да положат писмен изпит-тест за определяне нивото на общите компетентности и основните познания, необходими за заемане на длъжността. Последната фаза от конкурса е интервю с участниците. Те ще бъдат оценявани по няколко критерия: академични, комуникативни и административни компетентности; първоначална професионална подготовка; управление на ресурси; умения за работа с родители и други. Желаещите да кандидатстват за позицията на директор в асеновградското ОУ „Ангел Кънчев“ или в тополовското ОУ „Отец Паисий“ могат да подадат документи в Регионално управление на образованието-Пловдив до 21.05.18 г. /понеделник/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com