Търсят възможности за развитие на ски туризъм в добростанския район

1456
Търсят възможности за развитие на ски туризъм в добростанския район
Снимка: Actualno.com

Предстои разглеждане и одобрение на Програма за развитие на туризма в община Асенoвград за 2018 г. Докладът ще бъде гласуван от Общинския съвет в града през следващата седмица, по време на мартенската сесия. В Програмата се предвижда утвърждаване на Почивна база „Пашалийца“, като туристическа дестинация и извеждането ѝ на пазара. За целта ще бъде извършен ремонт на покривите на столовата и кухненския блок. Ще бъдат изградени санитарни клетки в първи спален блок от Почивната база. Предвижда се поддръжка и обогатяване на рекламен уебсайт на обекта, с цел рекламирането му, като туристическа дестинация. Обмисля се Почивната база да бъде ползвана за организиране на еднодневни или двудневни екскурзии, краткотраен и дълготраен отдих, летни ваканции за ученици, провеждане на семинари и делови срещи и други. В Програмата за развитие на туризма в община Асеновград е планиран и ремонт на База за отдих в село Малево.

За обекта се предвижда подмяна на дограма, създаване на собствен интернет сайт с информация и заявки за резервации, както и за рекламиране на базата, като туристическа дестинация. Цели се нейното популяризиране за организиране на екскурзии, семейни почивки сред природата, летен отдих за туристи и други. И още – обмисля се изграждане на изнесен Информационен център, ситуиран в пространството на Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев“ в Асеновград. До края на годината е планирано да бъдат опреснени стари и да се положи нова маркировка по различни планински маршрути. През 2018 г. Общинско предприятие „Туризъм“ предвижда провеждане на още редица мероприятия и дейности. Един от по-мащабните проекти е проучване възможностите за развитие на ски туризъм в добростанския район и изграждане на ски влек на мястото на старата ски писта. Като част от Програмата е и участието на Асеновград на 14-тата „Изложба на Общините“ в Международен панаир-Пловдив, която ще продължи до неделя /25.03.18 г./. На туристическия форум Станимака е разположила свой щанд.

Забраняват ползването на паркинга зад читалището в Асеновград

Започва разкопаване по улица ”Речна” в Асеновград. Строително-монтажните дейности ще се осъществят в частта от Народно чита...

Основният акцент на представянето тази година е официалното откриване за посетители на пещера "Добростански бисер". Общинско предприятие „Туризъм“ показва и новото издание "25 туристически обекта в община Асеновград", което е регионална версия на кампанията "100 Национални туристически обекта". Пред посетителите на изложението се представят и брошури, показващи туристическите маршрути "По стъпките на легионите" и "Свещената утроба на Родопите". „Изложбата на общините” предоставя възможност за представяне на предимствата на отделните райони в България, за презентиране на инвестиционни проекти, както и за популяризиране на различни форми на алтернативен туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com