В Асеновград масово се търси личен асистент - и като работа, и като служител

2269
В Асеновград масово се търси личен асистент - и като работа, и като служител

180 заявления за желаещи да станат лични асистенти и домашни помощници в Асеновград са подадени до края на вчерашния ден (11 април) по проек „Подкрепа за независим живот“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Местата, за които ще се борят 180-те кандидати, обаче са само 50 на брой - 40 – за „личен асистент“ и 10 – за „домашен помощник“, информира кореспондентът на Actualno.com от Асеновград.

Интересът от страна на кандидатите за потребители по проекта също е голям. Точно 310 са заявленията, подадени от асеновградчани, нуждаещи се от такъв тип подкрепа. Възможността по проекта е ограничена до 112 потребители.

Без лични асистенти ще останат хиляди хора с увреждания

Хиляди хора с увреждания ще останат без личните си асистенти, тъй като в края на февруари приключва проектът „Нови възможности з...

Срокът за подаване на документи в Асеновград изтича този петък /15.04.16 г./. След това, в продължение на 20 дни, екипът за управление на прокета ще провежда социални анкети, които включват изключително подробен набор от въпроси.

Реално услугата ще стартира от 01.06.16 г. и ще продължи година и половина. Потребителите по проекта ще са деца с увреждания и възрастни хора, които нямат възможността да се обслужват сами. Не е задължително да притежават решение от ТЕЛК. Тъй като всеки се нуждае в различна степен от някаква подкрепа, потребителите ще бъдат подредени по реда на необходимостта от предоставяне на услугата. Сумата, осигурена за финансиране изпълнението на проекта, е в размер на близо 500 000 лева. Голяма част от средствата са отпуснати от Европейския социален фонд. Разходването на финансите е предвидено само за персонала по обслужване на хората с увреждания. Планирано е един личен асистент да се грижи за поне двама потребители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com