В Асеновград наложиха глоба за липса на документи

3028
В Асеновград наложиха глоба за липса на документи

Асеновградчанин отнесе глоба от 50 лева, защото не се легитимирал с документ за самоличност при поискване от органите на реда, съобщава кореспондентът ни от града.

При извършена полицейска проверка на 16 май тази година около 11 ч. в Асеновград, на улица „Цар Иван Асен II“ служители на Районното управление в града поискали от асеновградчанина да представи лична карта или друг документ за самоличност. Той не показал такъв. Обяснил, че не си носи личната си карта, тъй като често я губи. Заради нарушението му е съставен акт.

Готов е проектът за укрепване на свлачището на изхода на Асеновград, отстраняват забележките

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е възложила на изпълнител да изготви проектната документация за извършване на укрепителните дейнос...

Впоследствие мъжът решава да подаде жалба срещу решението. Асеновградчанинът твърди, че наказателното постановление е незаконосъобразно. В жалбата си мъжът заявява, че като социално слаб е освободен от глоби. Предвид на това, той моли наказателното постановление да бъде отменено. Но разгледани по същество, твърденията на жалбоподателя и самата жалба са неоснователни, казват магистратите от Районен съд Асеновград. Мъжът е следвало да удостовери самоличността си, като представи документ на органите на полицията, но не е сторил това. Заради нарушението му е наложено административно наказание „глоба“ в размер на 50 лева, който е минималният, предвиден от законодателя. Според документацията, не са налице основания за изменяне или отменяне и наложената на мъжа санкция бе потвърдена от асеновградските магистрати.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщението до страните за постановяването му пред Административен съд Пловдив по реда на АПК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com