В Асеновград почват ремонти на улици

6346
В Асеновград почват ремонти на улици

Стартира извършване на ремонт на девет от улиците в община Асеновград. Сред планираните за отремонтиране е и улица „Шейново“, съобщава кореспондентът на Actualno.com от града.

Жителите на тази улица чакаха повече от две години, за да стартират ремонтните дейности там. Тогава бе подадена и жалба от асеновградчани, в която бе описано окаяното състояние на пътната отсечка. Така, улица „Шейново“ бе включена в Инвестиционната програма на Асеновград.

Асеновградчани от улица „Гергана“ са принудени да ходят с гумени ботуши на работа

Изцапани с кал да отиват на работа и на училище ежедневно са принудени жители на квартал „Горни Воден“ в Асеновград, съобща...

Сега Общината реши да отдели около 900 000 лева, за да ремонтира общо 26 улици в града. Към настоящия момент на фирмата изпълнител са възложени девет от тях, тъй като за толкова е осигурено финансиране.

„По улица „Изложение“ се работи усилено, тъй като тя се намира в централната част на града.“, посочи изпълняващият длъжността кмет на Асеновград инженер Пламен Йончев. Изцяло се подменя тротоарната настилка там. Ще се поставят нови вибропресовани плочи. Полагат се и нови бордюри. Предвидено е цялостно преасфалтиране на улица „Изложение“, както и маркиране и обозначаване на парко местата там.

Сред другите обекти, по които вече е стартирал ремонтът, са улиците “Асенова крепост“ в Асеновград и „Калоян“ в Тополово. На центъра в асеновградския квартал „Долни Воден“ е планирано благоустрояване, както и полагане на тротоарна настилка. „Ремонтът там се очаква да започне тази седмица, при благоприятно време.“, уточни Йончев. Той допълни, че 90% от финансирането на изпълнението е от целеви средства. Другата част е от приходи и от собствени приходи.

Общата стойност, за всички 26 обекта, за които има сключени договори, е в размер на около 900 000 лева. Срокът за изпълнение и приключване на ремонтите е до два месеца.

Част от варненския булеврад "Ян Хунияди" е затворена за ремонт

Източното платно по бул. „Ян Хунияди“ във Варна в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Трети март&ldquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com