Вдигат таксите за два туристически обекта в Асеновград

3799
Вдигат таксите за два туристически обекта в Асеновград

Обмислят повишаване цените за входни такси и услуги на няколко туристически обекта в община Асеновград.

Предложението за поскъпването на конкретни услуги е на заместник-кмета на града инженер Мария Вълканова и все още е в проект. Ако то влезе за обсъждане и бъде прието, за обикновена беседа посетителите на Асеновата крепост ще плащат 7 лева, вместо 5 лева, както е в момента.

Искат тотална забрана за движение на каруци в Асеновград

Тотална забрана за движение на каруци в Асеновград иска председателят на структурата на НФСБ в града Милко Милков. Пред Actualno.com ...

Цената на специализирана такава, по зададена тема, пък, ще скочи с 3 лева – от 6 лева на 9 лева. На 12 лева ще се повиши сумата за беседа на чужд език. В момента тя струва 7 лева. От 1,50 лева на 2 лева ще скочи входната такса за ученици, студенти и пенсионери. Възрастните ще плащат по 4 лева, вместо по 3 лева, за да разгледат Асеновата крепост.

За организирани групови посещения над 10 души билетът ще струва 3 лева на човек. Сега таксата е 2 лева. Семействата и родителите с деца ще плащат общо 9 лева, вместо 7 лева. В проекта се обмисля вдигане и на част от цените за посещение на музея „Хората с мотори“. За ученици, студенти, пенсионери и семейства /родители с деца/ няма промяна – 1 лев. Възрастните вместо по 2 лева ще плащат по 3 лева. Организираните групови посещения над 10 души ще струват по 2 лева на човек. Сега таксата е 1,50 лева.

Новата цена на комбинирания билет за двата туристически обекта – НПК Асенова крепост и музей „Хората с мотори“ - се планира да бъде почти двойно по-висока. За ученици, студенти и пенсионери тя ще стане 3 лева - от 1,50 лева на човек. От 4 лева – на 6 лева ще бъде билетът за възрастни. За организирани посещения на групи над 10 души – от 3 лева на 4 лева. За семейства /родители с деца/ - от 9 лева на 10 лева. Резултатът, който се посочва, след актуализиране на цените на част от туристическите услуги в Асеновград, е създаване на по-добри условия за задоволяване нуждите на туристите, посетителите и гостите на общината.

Очаква се подобряване работата по административното обслужване на ползвателите на услугите. В обосновката за необходимостта от актуализацията на цените се обяснява, че Асеновата крепост придобива все по-голяма полулярност като атрактивна туристическа дестинация, както на територията на страната ни, така и в международно отношение.

Момиче от садовско село почина по време на купона за рождения си ден

17-годишна почина от задушаване с храна на връх рождения си ден. Инцидентът се е случил преди няколко дни в садовското село Богданица. ...

Броят на туристите, които посещават националния паметник на културата годишно, нараства значително. Предвид необходимостта от обслужване на туристическия поток през годините се е наложило неколкократно увеличение на щатната численост на служителите на Общинско предприятие „Туризъм”-Асеновград.

Те периодично повишават квалификацията си и полагат труд в празнични и почивни дни, който следва да бъде заплащан в съответствие с трудовото законодателство в завишен размер. Освен това, Общинско предприятие „Туризъм” изработва и предоставя на посетителите на Асенова крепост и музей „Хората с мотори” безплатни информационни и рекламни материали, за които се разходва финасов ресурс, се описва в проекта. Създаден е и културно-поклоннически маршрут „По стъпките на легионите”, свързващ националния паметник на културата и Бачковския манастир „Успение Богородично“.

Посоченото трасе се нуждае от постоянна поддръжка, която също е свързана с влагане на финасови средстава. Последното повишение в цените на извършваните от Общинско предприятие „Туризъм”-Асеновград услуги бе извършено през април миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com