Включват още хора за почистване на гробищата в Асеновград

14275
Включват още хора за почистване на гробищата в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Хидрофорна уредба ще разреши проблема с водата в гробищния парк на улица „Миньор” в Асеновград. Казусът с липсата на водоснабдяване в зоната съществува повече от месец, сигнализират граждани. Темата предизвика бурни коментари в социалните мрежи. В отговор, кметът на града - доктор Емил Караиванов посочи, че в разчета на капиталовите разходи на общината за 2019 г. е включен обект „Водоснабдяване на гробищни паркове на улица "Цар Иван Асен II" и улица "Миньор", град Асеновград” на стойност 100 000 лева с включено ДДС.

Съгласно план-графика за провеждане на обществените поръчки за тази година, обектът е групиран с други, които общината ще изпълнява съвместно с клона на „ВиК” в града. За гробищния парк на улица „Цар Иван Асен II” е предвидена подмяна на водопровод и отводняване на съществуващите чешми. Планиран е и ремонт на оградата от страната на Козановско шосе. За гробището на улица „Миньор” е предвидено изграждане на водопровод около новите полета и на ограда откъм южната му част.

Погромен вандализъм на гробището в Асеновград, дни преди Задушница (СНИМКИ)

Погром с множество счупени мраморни плочи, вази, кандилници (стъклени и глинени) и хлътнали гробища на новия гробищен парк в Асеновград...

По казуса експерти са извършили обследване на цялата изградена до момента система. Установено е, че един от проблемите на гробищния парк на улица "Миньор" е липсата на достатъчно налягане, което да осигури водоподаване към чешмите. По препоръка на ВиК-специалисти, част от проблема ще бъде отстранен, ако се монтира хидрофорна уредба. Според разчета, тя ще струва 34 000 лева.

"Затова сме решили на предстоящото заседание на Общински съвет-Асеновград през тази седмица, като извънредна точка да входираме предложение за промяна в разчета на капиталовите разходи, с цел осигуряване на средства за поставяне на хидрофорна система и проблемът да бъде преодолян до средата на есента", съобщи Караиванов.

Отново в социалната мрежа граждани алармират и за състоянието на чистотата в гробищните паркове. "Поставил съм като задача преразглеждане на системата за почистване, т.е. на броя хора, които са ангажирани и едновременно с това, възможностите за поставяне на нови допълнителни или различни съдове", коментира проблема градоначалникът на Асеновград. В заключение той заяви, че предстои включване на нови хора за почистване на гробищните паркове, като се обсъжда и евентуална промяна в графика, за да може да бъде по-регулярно сметосъбирането там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com