Водният цикъл в Асеновград стартира от улица „Индустриална“

1650
Водният цикъл в Асеновград стартира от улица „Индустриална“

Първата копка от „голямото разкопаване“ в Асеновград по повод изпълнението на така наречения „Воден цикъл“, първоначално бе насрочена за 29.11.16 г. Засега, обаче, не е ясно точно кога ще се случи тя, тъй като няма официален гост от Министерството на околната среда и водите, съобщи заместник-кметът Петър Бояджиев.

Той посочи, че половината част от аванса на финансирането в размер на около 7 000 000 лева вече са преведени и до края на настоящата година се очаква да бъдат изпратени още толкова. Екипът за изпълнение на проекта ще наброява 10 души. Началото на ремонтните дейности ще бъде поставено от улица „Индустриална“ в Асеновград, при дейностите по която няма да се наложи реорганизация на движението в града, увери Бояджиев.

50 сгради в Асеновград може и да не бъдат санирани заради спряната Програма за енергийна ефективност

50 многофамилни жилищни сгради в Асеновград може да останат несанирани, след като министърът на регионалното развитие и благоустройство...

Той допълни, че усложнение при преминаването на автомобили и пешеходци се очаква, когато започне разкопаването в централната градска част. Междувременно, единодушно с 31 гласа „За“ бе прието предложението на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов да бъде изтеглен заем в размер на близо 9 000 000 лева.

Местният парламент взе решението без възражения и обсъждане. Поемането на общинския дълг е във връзка с осигуряване съфинансирането за изпълнение на проекта за рехабилитация на ВиК мрежата и изграждане на пречиствателна станция в Асеновград. Идеята за тегленето на заема бе подложена на публично обсъждане в края на месец септември тази година. Тогава граждани и общественици задаваха въпроси и изказаха мнения и възражения.

Припомняме, че срокът за изпълнение на проекта е в рамките на 36 месеца, считано от влизане в сила на договора за безвъзмездна финансова помощ. Общата стойност на инвестицията е в размер на над 106 000 000 лева. Безвъзмездната финансова помощ е в рамките на около 80 000 000 лева, а съфинансирането от Община Асеновград е близо 9 000 000 лева. Максималният размер на дълга, който Общинска Администрация ще поеме, е 8 600 000 лева. Усвояването на средствата би следвало да се случи поетапно до три години от датата на сключване на договора за кредит. Условие е фиксираната лихва да не надвишава 3% годишно.

Срокът за издължаване на заема е до 10 години, като гратисният период е до две години от датата на сключване на договора за вземането му. Източникът на погасяване на дълга е Общинският Бюджет.

Офис обзавеждане за над 13 000 лв. поръчва Община Асеновград

С европейски пари обзавеждат кабинети в Община Асеновград. За целта е обявена обществена поръчка за доставка на офис мебели на стойност...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Община Асеновград казва докъде е стигнала с проекта за обновяване на читалище в града

Започва изграждането на общински паркинг с търговска зона в Асеновград

„Асеновградски баири“ – Два дни спорт, музика и адреналин

„Капка по капка - живот“ – кръводарителска кампания в Асеновград

ДФ „Асеневци“ – Асеновград набира нови доброволци

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com