X
 
 

Забраниха туризма край няколко асеновградски села

12245 0
photo of Забраниха туризма край няколко асеновградски села
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Забраниха за два месеца туристическата дейност в няколко населени места край Асеновград. Ограничението е по заповед на Изпълнителна агенция по горите-София и в частност - Регионална дирекция по горите-Смолян. Забраната касае района на селата Косово, Хвойна, Добралък, Нареченски бани и местността "Бяла черква".

Мярката се налага заради обявен първично възникнал случай на болестта Африканска чума при дива свиня в смолянското Ловно-рибарско дружество "Павелско". В заповедта се посочва ограничаване достъпа до горски територии на лица, които нямат отношение към претърсването и прилагането на мерките за предотвратяване и ликвидиране на заболяването. Забранява се достъпът до горските територии и движението на физически лица и пътни-превозни средства, спортни и четириколесни мотори (ATV). В този списък вероятно влизат хора, събиращи гъби и билки, туристи и граждани, просто тръгнали на разходка.

Добри условия за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Планинската спасителна служба...

Достъпът се ограничава и до ловно-стопанските райони на Павелско и Хвойна, попадащи в инфектираната зона. Срокът на действие на забраната е в сила до 05.11.19 г. Ангажимент на Държавното горско лесничейство е да поставят ограничителни табели, означаващи забраната по местата. Преминаване през засегнатите райони се разрешава само на служебните лица, ангажирани с проблема.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители