Армения официално стана част от Евразийския съюз

26177
Армения официално стана част от Евразийския съюз

Армения официално стана четвъртата страна член на Евразийския икономически съюз. Сдружението бе създадено по идея на руския президент Владимир Путин. Освен Русия, в него членуват Беларус и Казахстан.

Армения реши да се присъедини към Евразийския икономически съюз, за да даде нов импулс на развитието на икономиката си, заяви в неделя арменският президент Серж Саркисян (на снимката) след разговори със сръбския си колега Томислав Николич, който е на посещение в Ереван, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от Стандарт Нюз.

Арменските войски нахлуха в Азербайджан

Части от арменската армия са нахлули на територията на Азербайджан. На 11 юни село Лакатаг, Джулфиски район на Азербайджан, било нападн...

"С движението на стоки, услуги, капитали и работна сила, достъпа до енергоресурси и приемането на единни транспортни решения на евразийското пространство ще се появят нови възможности за повишаване на конкурентоспособността и ефективността на нашата икономика", каза Саркисян.

Той обаче подчерта, че е важно партньорите на страната да знаят, че евразийската интеграция никога няма да бъде противопоставена на диалога с ЕС. "Диалогът продължава и ще продължи, тъй като много от интересите ни съвпадат", добави арменският президент.

Договорът за създаване на Евразийския икономически съюз бе подписан от президентите на Русия, Казахстан и Беларус на 29 май 2014 г. и ще влезе в сила от 1 януари 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия