Австралия е най-скъпата страна за чуждестранните студенти

12064
Австралия е най-скъпата страна за чуждестранните студенти
Снимка: Getty Images / Guliver

Австралия е най-скъпата страна за чуждестранните студенти, изпреварвайки по този показател Сингапур и САЩ. Това установи проучване, цитирано от Франс прес.

Според анкетата, поръчана от банката HSBC и проведена в 15 страни, един чуждестранен студент трябва да заплати около 42 000 долара годишно за следване в Австралия. От тях 18 хиляди отиват за издръжка, а 24 хиляди - за учебни такси. Това е с 3000 хиляди долара повече, отколкото в Сингапур и с 6000 долара повече, отколкото следването в САЩ, информира БТА.

Британските университети ще се целят в повече студенти от България и ЕС

Университети на мъгливия Албион влизат в люта битка за студенти от... България в частност и Източна Европа като цяло, пише вестник "Сън...

Франция е най-евтината от развитите в икономическо отношение страни с годишни разходи от 16 777 долара. В тази сума стойността на учебните такси възлиза само на 247 долара. Като  разходите за издръжка са изчислени в скъпия Париж, а не в провинцията.

Но според същата анкета по-малко от 10% от французите са на мнение, че френското висше образование е по-добро от предлаганото в чужбина. За разлика от тях 75% от сингапурците и 55% от индийците са доволни от родната си образователна система и не биха я предпочели пред чуждестранната.

Според французите Германия предлага най-доброто висше образование, следвана от САЩ и Великобритания. В общ план половината от анкетираните са класирали САЩ на първо място за качеството на полученото образование от висшистите.

Проучването е било осъществено онлайн между 2013 и 2014 година във Франция, Великобритания, Турция, Австралия, Индонезия, Тайван, Китай, Хонконг, Сингапур, Малайзия, Индия, САЩ, Бразилия, Канада и Мексико. То обхванало 4 592 родители, които имат поне едно дете студент.

ЕК разследва Великобритания за спрените заеми за наши студенти

Европейската комисия започна официално разследване на решението на Великобритания временно да спре заемите за издръжка на български ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com