Болните от смъртоносния вирус MERS в Южна Корея достигнаха 108 души

12527
Болните от смъртоносния вирус MERS в Южна Корея достигнаха 108 души
Снимка: Thinkstock

Седемдесет годишна жена стана третият пациент в Южна Корея напълно възстановен след заразяване с Близкоизточния респираторен синдром (MERS), 20 дни след първия потвърден случай на смъртоносната болест, съобщава вестник The Chosun Ilbo, цитиран от "Фокус".

Ким Бок-сун, страдаща от астма от 20 години, се заразила в болницата „Света Мери“ в Пьонтхек и става 18-ят потвърден случай на MERS. Тя прекара осем дни в интензивно отделение.
Пациенти, семейства и посетите, дошли да видят някои болен в болниците, лекуващи случаите на MERS, се промъкват пред карантинната мрежа и след това търсят лечение в други болнични заведения, с което повишават рисковете от пренасяне на заразата. Така броят на болниците с регистрирани случай на MERS се е увеличи от 24 в неделя на 34 във вторник.

Смъртоносният вирус MERS се разпространява в Южна Корея

Все по-голямо става разпространението на смъртоносния вирус MERS в Южна Корея. Властите в страната затвориха над 200 начални училища в ...

Експерти посочват, че хората със симптоми на заболяването не трябва да ходят в болница, защото рискуват да заразят стотици други хора. Вместо това трябва да се обадят в най-близкия държавен здравен център и да следват инструкциите на властите.

Междувременно през нощта са потвърдени 13 нови случая на MERS, с което общият брой на болните достигна 108, съобщават в сряда от здравното министерство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com