X
 
 

Ердоган и Меркел обсъдиха прекратяване на огъня в Идлиб

818 0
Ердоган и Меркел обсъдиха прекратяване на огъня в Идлиб
Снимка: Getty
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е обсъдил по време на преговорите с германския канцлер Ангела Меркел в Истанбул пътя на постигане на примирие в сирийския Идлиб и хуманитарната помощ за неговите жители.

"Всеки от нас трябва да окаже натиск върху сирийския режим, за да се сложи край на жестокостта срещу нашите братя в Идлиб. ЕС носи отговорност за хуманитарната помощ на Сирия. Днес Меркел и аз обсъдихме как да спасим жителите на Идлиб, особено тази зима, от допълнителни страдания", каза Ердоган на съвместна пресконференция с германския канцлер.

Сирия си възвърна контрола над по-голямата част от границата с Турция и Ирак

Сирийската правителствена армия е възстановила контрола над по-голямата част от границата с Турция и Ирак. Това обяви руският външен ми...

В съответствие със споразумението, постигнато през май 2017 г. на преговорите в Астана (сега Нурсултан) от представители на Русия, Иран и Турция, в Сирия бяха създадени четири зони за деескалация. Територията на три от тях през 2018 г. попадна под контрола на Дамаск. Четвъртата зона, разположена в провинция Идлиб и части от съседните провинции Латакия, Хама и Алепо, все още не е подчинена на правителството на републиката. По-голямата част от нея беше превзета от терористи на организацията „Джебхат-ан-Нусра“. 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално