Ердоган:Турция е в период на прераждане, случаят Хашоги трябва да се изясни

3256
Ердоган:Турция е в период на прераждане, случаят Хашоги трябва да се изясни
Снимка: Getty images/Guliver

Държавният глава на Турция Реджеп Ердоган заяви, че страната му се намира в навечерието на нов период като нация, цитиран от местната преса.

"Това е период на прераждане, период на ново издигане“, коментира турският президент по време на реч на церемония по откриването на централата на „Младежката фондация на Турция“ в Истанбул.

Ердоган: Турската нация е на прага на прераждане

Президентът Реджеп Таийп Ердоган заяви, че турската нация е на прага на прераждане, пише електронното издание на вестник Yeni Safak, ци...

"През последните 16 години правата на всяка отделна личност, етническа или религиозна общност не са намалели и никой не се е намесвал в живота им“, защото е създадена среда, в която никой не е дискриминиран заради избори си на дрехи или външен вид", твърди още турският лидер. 

„Опитваме се да вдигнем бариерите между младежите и техните мечти“, увери Ердоган и поиска да бъде реализиран на практика „великият турски идеал“, който „е свързан с региона, но определено не свързан с експанзионизъм“.

Турският президент е провел телефонен разговор с държавния глава на САЩ Доналд Тръмп във връзка със случая с убития журналист  Джамал Хашоги, съобщи канцеларията на турския държавен глава.

Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп са постигнали съгласие, че убийството на журналиста Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, трябва да бъде осветлено. Турският президент обеща да разкрие подробности за разследването във вторник.

Междувременно турски медии съобщиха, че годеницата на Хашоги ще бъде неотлъчно охранявана през цялото денонощие. Служебната охрана на Хатидже Дженгиз ще се осигурява от Истанбулското валийство. Годеницата на Хашоги, която е турска гражданка, е подала оплакване, че животът ѝ е под заплаха.

Изказване на Реджеп Ердоган породи напрежение с ЕС

Турският президент Реджеп Ердоган отправи предупреждение, че страната му ще продължи да защитава интересите си, дори и да се наложи да ...

Двамата президенти обсъдили също сътрудничеството в борбата с тероризма, неотдавнашното освобождаване от Анкара на американския пастор Андрю Брънсън и войната в Сирия

Първоначално президентът на САЩ определи като достоверна версията на Саудитска Арабия за смъртта на журналиста Джамал Хашоги. Сега споменава за "лъжи" на Рияд, предаде AFP.

"Очевидно е имало заблуда и лъжи", заяви Тръмп в интервю за в. "Washington Post" - вестникът, на който сътрудничеше Хашоги.

"Техните версии са много разпокъсани", допълни той, визирайки версиите на саудитците.

В момент, в който Тръмп е поставен на нарастващ натиск у дома, за да действа срещу Саудитска Арабия, в интервюто той на няколко пъти говори за важността на икономическите връзки между двете страни и за ролята на саудитския престолонаследник.

Ердоган: Турция си има свои начини

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви в събота, че страната е преминала през големи реформи и радикални промени в кратък пер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Телевизия "Ал Джазира" обвини израелската армия в насилие над неин екип

Докато Блинкен е в Сеул: Северна Корея изстреля балистични ракети

Не знаят кога е Нова година: Астролози в Шри Ланка не могат да се разберат

Сеул: Пхенян даде 7000 контейнера с боеприпаси на Москва

Пакистан предприе трансгранични атаки в Афганистан, напрежението расте

Поредна израелска операция в района на болница „Ал Шифа“ в Газа

Северна Корея изстреля нова балистична ракета

Ердоган нападна Израел, че превръща Газа в най-голямото гробище на жени и деца

Нетаняху непреклонен за Рафах, обвини съюзниците, че са изгубили моралния си компас

Петима бяха убити при атака срещу военен пост в Пакистан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия