"Гардиън": Асад е получавал съвети от Лондон как да потуши бунтовете

3427
"Гардиън": Асад е получавал съвети от Лондон как да потуши бунтовете
Съветите са включвали и най-добрите начини да отхвърли кадрите, показващи как войници от сирийската армия изтезават деца.

Лондонски кардиолог е давал съвети на сирийския президент Башар Асад как да потуши бунтовете срещу управлението му, включително и как да отхвърли доказателствата за изтезаване на деца от военни, лоялни на режима на държавния глава, пише британският вестник "Гардиън".

Д-р Фауас Ахрас, баща на съпругата на Асад, е използвал лични канали по електронната поща, за да консултира сирийския лидер как да потисне недоволството срещу режима. Съветите са включвали и най-добрите начини да отхвърли кадрите, показващи как войници от сирийската армия изтезават деца.

Сирийският лидер Башар Асад приветства Путин

Сирийският президент Башар Асад поздрави Владимир Путин за победата му на изборите в момент, когато Русия продължава да подкрепя Дамаск...

До този момент 66-годишният кардиолог беше считан за фигура, оказваща модернизиращо влияние върху своя зет. Ахрас е съпредседател на Британското сирийско общество, допълва Фокус. Официалната позиция на организацията е, че тя е "натъжена и потресена от насилието и загубата на човешки животи в Сирия". Най-малко 8 000 души бяха убити след избухването на протестите срещу управлението на режима на Асад преди около година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com