Година след земетресението Непал остава в руини

640
Година след земетресението Непал остава в руини

Една година след двата опустошителни труса в Непал, стотици хора все още се страхуват да се върнат в домовете си.

Непал беше разтърсен от земетресение с магнитуд 7,8 на 25 април 2015 г., което беше последвано от втори трус с магнитуд 7,3 на 12 май.

Те отнеха живота на 8856 души, унищожиха и повредиха 800 000 домове и оставиха над 4 млн. души без никаква сигурност за живот.

Земетресението причини лавина на връх Еверест, отнела живота на 21 души, което прави този черен ден най-смъртоносният в планината.

4 протестиращи бяха убити при сблъсъци с полицията в Непал

Най-малко 4 протестиращи бяха простреляни фатално в южната част на Непал, а десетки бяха ранени през уикенда при сблъсъци с полицията п...

Много държави дариха милиони за възстановяването на Непал. Благотворителни организации от цял свят все още работят в страната и се очаква да останат там още поне година в опит да върнат нормалния живот на жителите.

„Първоначално хората се нуждаеха от вода, храна и подслон, а сега фокусът е насочен върху децата, тяхното образование, както и върху психологичната помощ , с която да преодолеят стреса", обявиха от благотворителните организации.

Но година след природното бедствие Непал все още е обхванат от брезентови палатки и бараки с ламаринени покриви. Почти нито една от 800 000 паднали сгради не е била възстановена.

Улиците остават в чакъл, а само някои от опасните сгради са били съборени. Според редица неправителствени организации усилията за възстановяването на страната са приключили дотук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com