Хаменей наредил да се засилят атаките срещу Запада

4205
Хаменей наредил да се засилят атаките срещу Запада

Иранският духовен лидер аятолах Али Хаменей нареди на Корпуса на пазителите на ислямската революция – бригадата "Ал Кудс" да "засилят противодействието на Запада и неговите съюзници като ответен отговор на техните опити да свалят сирийския президент Башар ал Асад". Това съобщи британският вестник "Дейли Телеграф".

"Според представителите на западното разузнаване, Али Хаменей е направил тази стъпка след състоялото се в Техеран извънредно заседание на Висшия съвет за национална сигурност на Ислямската република", пише изданието. "На тази среща се е обсъждал доклада, в който са били изложени възможните последици от краха на настоящия режим в Дамаск за Иран".

"В документа, който е бил изготвен по личната заповед на Хаменей, е направен извода, че националните интереси на Иран са заплашени от обединяването на санкциите на ООН, приети заради иранската ядрена програма, и подкрепата на Запада за сирийската опозиция", добавя вестникът.

"Западното разузнаване съобщава, че в документа се съдържа извода, че Иран не може да запази пасивна позиция пред лицето на новите заплахи, включително разпада на съюза между Техеран, Дамаск и ливанското движение "Хизбула". В тези условия Техеран трябва да изпрати на САЩ, Израел, Великобритания, Турция, Саудитска Арабия и Катар сигнал, че те не могат да действат безнаказано в Сирия, както впрочем и в региона на Близкия и Средния Изток като цяло", подчертава британският вестник.

Али Хаменей е издал след заседанието на Висшия съвет за национална сигурност директива до командващия подразделенията "Ал Кудс" "да усили атаките срещу Запада и неговите съюзници".

Редактор: Георги Иванов

Дамаск: Не е реалистично да се говори за гражданска война

Сирийското външно министерство заяви, че да се окачествява ситуацията в Сирия като гражданска война "противоречи на реалността". Реак...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com