„Хизбулла“ е започнала да строи частни затвори в Сирия

3906
„Хизбулла“ е започнала да строи частни затвори в Сирия
Снимка: Gettyimages

Ливанската шиитска групировка „Хизбулла“ използва контрола, който е установила над големи части в Сирия, да създава частни анклави, където налага собствени закони и ред. Тя измъчва противници на правителството на Башар Асад, както и противници на нейното присъствие в Сирия в тайни затвори, които е създала сама.

По данни на известния сирийски опозиционен портал „Ал Суриа“ , „Хизбулла“ е създала няколко затвора в областите на Хомс и Дамаск. Сирийски бутовници съобщават, че най-известният от частните затвори на „Хизбулла“ се нарича „Жълтата дупка“ и се намира в провинция Хомс, пише Jerusalem Post.

Решението на ЕС за "Хизбулла" – умно или половинчато

Израелските политици и еврейските организации изразиха одобрението си към решението на ЕС да определи военното крило на ливанското дви...

Затворниците на „Хизбулла“ попадат в списъка на изчезналите лица в Сирия, а ливанската шиитска групировка отказва да ги освободи, дори когато сирийският президент Башар Асад поиска това.

По този начин частните затвори на „Хизбулла“ може да създадат разрив между Асад и групировката, която придобива все по-голям суверенитет в Сирия, посочва още "Фокус".

Друга опасност за съюза между Асад и „Хизбулла“ е , че ливанската групировка измъчва в своите затвори не само противници на сирийския режим, но и членове на алауитската общност, които подкрепят правителството, но възразяват срещу присъствието на „Хизбулла“ в сирийските градове.

 

Възходът на "Хизбулла" в Африка

След като в понеделник трима ливанци в Нигерия признаха, че са били обучавани от ливанското шиитско движение „Хизбулла”, к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия