И Световната банка пристъпва към икономии

13660
И Световната банка пристъпва към икономии
Снимка: Getty Images / Guliver

Световната банка (СБ) пристъпва към съкращаване на административните си разходи, реформа на бюджета си и търсене на нови начини за повишаване на приходите си, предаде БГНЕС.

Това съобщи президентът на банката Джим Йон Ким (на снимката). По думите му с цел икономии, укрепване на финансовата дисциплина и повишаване ефективността на работата СБ си поставя за цел да намали разходите с 400 млн. долара годишно в продължение на три години.

"Ще постигнем това със свеж поглед върху цялата наша политика", отбеляза той. Административните разходи ще се намалят за сметка на командировки и различни служебни пътувания и "опростяване на бюрократичния ни апарат". Спестените пък пари ще се използват "непосредствено за благото на клиентите" на банката и за предоставяне на "нови заеми" на нуждаещите се държави, заяви Джим Йон Ким.

Той си поставя за цел да се съкрати с дена трета времето от съставянето на проекта до отпускането на първия транш от страна на банката.

Според прес службата на СБ намислените реформи ще помогнат да бъде постигната една двойна цел – ликвидиране на крайната нищета в света до 2030 година и повишаване благосъстоянието на 40% от хората с най-ниски доходи в развиващите се страни.

Самата Световна банка има практиката да иска икономии от държавите, на които отпуска заеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия