X
 
 

Индия може да получи поръчаните ракети С-400 до 2025 г.

1727 1
Индия може да получи поръчаните ракети С-400 до 2025 г.
Снимка: Russia Ministry of Defense
Русия се надява до края на годината да получи от Индия авансово плащане за доставката на комплекса С-400. Ако това бъде изпълнено, доставката може да започне в началото на 2020 г. и да завърши до 2025 г., съобщава за РИА Новости заместник-директорът на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество Владимир Дрожов.

Според него, първият комплект от оборудването може да бъде доставен до 24 месеца след извършването на плащането. След това доставката на останалите му компоненти трябва да се извършва през определен период от време в продължение на няколко години и до 2024-2025 г. Индия трябва да получи целия комплекс от системи.

Индия ще купи С-400, въпреки заплахите за санкции от САЩ

Индия ще продължи с покупката на произведените от Русия системи за противовъздушна отбрана С-400, въпреки заплахата от санкции на САЩ. ...

Дрожов подчертава, че Русия изпълнява добросъвестно всички договори с партньорите си, затова не може да става дума за частична доставка на ракетния комплекс С-400.

Що се отнася до влиянието на санкциите от страна на САЩ върху доставката на С-400 Русия смята, че изборът на Индия, независимо от противодействието на Вашингтон, показва за пореден път уникалността на зенитно-ракетния комплекс.

В началото на октомври 2018 г. Русия и Индия подписаха договор за доставка на комплекса С-400. Пет полка от най-новите зенитно-ракетни системи ще струват на Делхи 5,43 млрд. долара.

Сделките между Индия и Русия в областта на отбраната неведнъж са били обект на критика от страна на Вашингтон, който третира Делхи като ключов партньор в Южна Азия.

Руски вестник: САЩ понасят много загуби във войната със С-400

Нищо не илюстрира толкова добре неуспехите на политиката на сдържане на Русия като опита да окажат натиск чрез тръбопроводи и търговия ...

През 2018 г. САЩ настояваха Индия да се откаже от договора за С-400. Не се изключва възможността за въвеждането на санкции срещу индийските партньори.

От своя страна, властите в Индия нееднократно са подчертавали, че смята едностранните рестриктивни мерки за неправомерни.

Кога ще се осъществие дългоочакваната доставка на руските ракетни комплекси в Турция, може да прочетете в този материал.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално