Иран потопи "американски самолетоносач" в рамките на военно учение

22058
Иран потопи "американски самолетоносач" в рамките на военно учение
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Иранските въоръжени сили предприеха атака със скоростни лодки срещу гигантски модел на американски самолетоносач. Това се случва в момент, в който корпусът на революционните гвардейци започва мащабни военни маневри в района на Персийския залив.

Целта на учението е практикуване на метод за потапяне на американски самолетоносач, тъй като по всяко време поне два такива кораба и бойните групи с тях патрулират в Персийския залив.

Акцията, която носи името "Велик Пророк девет", демонстрира как военноморска част на революционните гвардейци предприема атака с рояк скоростни лодки, с което цели преодоляване отбраната на самолетоносача и атакуване от всички посоки.

Военноморското учение беше проведено близо до Ормузкия проток, жизненоважен за транспорта на петрол път на входа на Персийския залив. Пети американски флот е базиран в намиращото се наблизо кралство Бахрейн, информира в. Telegraph.

"Американските самолетоносачи са огромни складове за муниции, в тях се намират голям брой ракети, торпеда и всякакви други неща", заяви пред медиите адмирал Али Фадави, военноморският командир на революционните гвардейци. Пред държавната телевизия той уточни, че дори само удар с една ракета по самолетоносач може да доведе до "голяма вторична експлозия".

Въпреки всичко американските ВВС не смятат, че има защо да се страхуват от проведеното учение. Те разполагат в района с 10 ядрени самолетоносача, всеки един от които може да носи по 80 самолета. Всеки от тях разполагащ с повече огнева мощ от иранските военновъздушни сили.

 

 

Иран разработвал ядрено оръжие в подземен обект край Техеран

Техеран разработва ядрени оръжия в секретен подземен обект, независимо от преговорите с "шесторката" международни посредници за ядренат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com