X
 
 

Израел разчита на подкрепа от САЩ в случай на анексия на Йорданската долина

1778 0
Израел разчита на подкрепа от САЩ в случай на анексия на Йорданската долина
Снимка: Getty Images/Guliver
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разчита на подкрепа то страна на  САЩ, в случай, че суверенитетът на страната се разпростре върху Йорданската долина. Той ще обсъди този въпрос с администрацията на Доналд Тръмп, съобщава РИА Новости.

„Има възможност да определим източната си граница и да приложим израелското законодателство в долината на река Йордан”, заяви Нетаняху пред журналисти. Той уточни, че това може да стане с международна подкрепа и с подкрепата на  САЩ, за което е необходимо американските власти да признаят суверенитета на Израел в района на долината на река Йордан.

Нетаняху с отчаян опит да си върне контрола в Израел

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предложи министър председателят да бъде избран чрез пряк вот, за да се избегнат трети за годината ...

Нетаняху подчерта, че планът за анексиране на Йорданската долина не е бил тема на неотдавнашните разговори с държавния секретар Майк Помпео в Лисабон.

Според премиера, вече е дошло време суверенитетът на Израел да бъде разпространен върху долината на река Йордан и всички общини в Юдея и Самария, които ще станат част от Държавата Израел.

След срещата между Нетаняху и Помпео в Лисабон от Държавния департамент съобщиха, че планът за анексирането на Йорданската долина е бил обект на разговори между двамата.

В петък Камарата на представителите на САЩ прие с 226 гласа „за” срещу 11 „против” проект на резолюция № 326, която осъжда плана за анексиране на Йорданската долина от Израел и подкрепя идеята за създаване на две държави за два народа.

Израел предупреди: Готови сме да ударим Иран

Израел е готов да бомбардира Иран, за да му попречи да произвежда ядрени оръжия, заяви израелският външен министър Израел Кац в интервю...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители