Малайзийският самолет е направил необяснимо снижаване след изчезването от радара

21302
Малайзийският самолет е направил необяснимо снижаване след изчезването от радара
Снимка: Getty Images/Guliver

Продължава издирването на изчезналия самолет Боинг 777 (Boeing 777) на авиокомпанията Malaysia Airlines или следи от него. В същото време телевизия Си Ен Ен (CNN) съобщи нови данни за разследването.

След като самолетът е напуснал маршрута си за Пекин в първите часове на осми март, той се е снижил до 3,6 км над морското равнище, съобщи телевизията като се позова на източник, запознат с хода на разследването.

Това са последните изводи от проучванията и съпоставянето на данните от военните радари, които са продължили да следят самолета след като спира работа предавателя на данни на борда, докато се намира над Южнокитайско море. Според Си Ен Ен това може да означава, че на борда е станало извънредно произшествие, което е принудило екипажа да предприеме съответните мерки.

Експертите, запитани от телевизията, отбеляват, че тези данни "изменят същността на играта". Според Мери Скиаво, която е бивш инспектор в министерството на транспорта на САЩ, обичайна практика е в случай на нужда пилотите да предприемат рязко намаляване на височината на полета в случай на бърза декомпресия, пожар или взрив. Именно в този случай е необходимо да се снижат, да обърнат и да се опитат да стигнат до летище, където могат да помогнат на изпаднал в беда съд, каза Скиаво, предаде БГНЕС.

Височина 3,6 километра позволява да се възстанови сравнително нормален полет при разхерметизация. И по-рано имаше съобщения за рязка промяна на висомчината, но се даваха други противоречиви данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия