Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милиардер съди фирма заради лошо боядисана яхта

04 октомври 2013, 15:41 часа • 28558 прочитания

Руският милиардер ще съди компанията, която боядисала лощо 120-метровата му яхта, за 100 милиона долара. Това съобщи в. "Дейли мейл". Жалбата е подадена към съда в Ню Джърси и е срещу Акзо Нобел.

Яхтата на Андрей Мелниченко, която преди няколко години порази обществеността с екстравагантния си вид, е пострадала от небрежността на работниците при пребоядисването. Щетите са за 100 милиона долара, които според Мелниченко трябва да покрие наетата компания.

Според него яхтата губи от блясъка си, боята се размива, оставяйки след себе си неравни линии и наслоения.

Компанията на Нобел вече веднъж е пребоядисала яхтата за своя сметка, но Мелниченко не е доволен от резултата.

Според изчисленията на бизнесмена поредното пребоядисване на яхтата "А" ще струва 25 милиона долара. Според адвокатите пък новото пребоядисване на този етап ще трае 18 месеца. Яхтата е кръстена на съпругата на богаташа - Александра Николич. Останалите 75 милиона долара са "неустойка", тъй като през времето на ремонта Мелниченко и съпругата му ще трябва да наемат друг плавателен съд. Очевидно най-голямата платноходна яхта в света, която милиардерът искаше да построи още миналата година, не е готова.

Яхтата разполага със собствен басейн, дансинг със стъклен таван, а главната спалня се отваря само с разпознаване на пръстов отпечатък. Поддръжката на превозното средство възлиза на около 12 милиона лири годишно, а всяко напълване на резервоара – повече от 300 хиляди лири.

Обяснимо е раздразнението на г-н Мелниченко, когато изпълнителя, претендиращ за високо качество, не се е справил добре с боядисването на грандиозния трофей, коментира изданието.

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес