Митничарите в Австралия излизат в стачка

1683
Митничарите в Австралия излизат в стачка

Туристи и австралийци, на които предстои да влязат или да напуснат Австралия през следващата седмица, трябва да бъдат готови за големи закъснения при преминаването на границата, предаде БГНЕС.

Австралийските служители на граничните пунктове на летищата в страната стигнаха до крайни мерки на протест заради неотстъпчивостта на правителството. От днес (30 март) започна стачка на граничния, митническия и ветеринарния контрол на континента.

В Австралия се притесняват, че тийнейджъри събират пари за ИД

Шестнайсетгодишна ученичка може да бъде съдена за това, че е събирала пари за "Ислямска държава", предаде БГНЕС. Австралийската полици...

Вече две години служителите водят безуспешно преговори с правителството за повишаване на работните заплати. От 30 март до 7 септември стачкуващите ще прекъсват ежедневно работа за няколко часа в международните летища на страната, сред които са Сидни, Мелбърн, Аделаида, Бризбейн, Пърт, Дарвин, Таунсвил.

Стачката трябваше да започне миналия четвъртък, но бе отложена по личната молба на премиера Малкълм Търнбул, който призова за поддържане на необходимото равнище на сигурността в летищата след терористичните атаки в Брюксел на 22 март.

Предупредителни стачки през март проведоха и други държавни служители. Сред тях бяха работещите в държавната агенция за медицинско застраховане, метеоролозите, статистиците, граждански служители в Министерството на отбраната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com