Над 11 000 деца са загинали в Сирия от началото на конфликта

25705
Над 11 000 деца са загинали в Сирия от началото на конфликта
Снимка: Getty Images / Guliver

Все по-ужасяващи са статистиките за гражданската война в Сирия. Общо 11 420 деца са загинали в страната  в продължаващия над две години конфликт. Това са жертви на възраст под 17 г., като 389 от тях са били покосени от снайперисти, сочи проучване на базирания в Лондон Oxford Research Group, предаде Би Би Си, цитирана от БТВ.

Предположенията на специалистите са, че 764 от непълнолетните жертви са били екзекутирани, а над 100, вкл. невръстни деца, са били измъчвани. Като статистика момчетата преобладават над момичетата като брой сред жертвите в съотношение 2:1.

Нечувано обединение на екстремистки бунтовнически групи в Сирия

Седем водещи ислямистки бунтовнически групи в Сирия обявиха, че обединяват усилията си, предаде Стандарт Нюз, цитирайки BBC. В изявлен...

Най-голям е броят на децата в района на гр. Алепо – 2 223. Данните са били предоставени на британските специалисти от сирийски правозащитни организации, които водят тази мрачна статистика. Тук трябва да се отбележи, че правозащитниците маркират само жертвите, чиито имена са известни и причината за чиято смърт не подлежи на съмнение.

Според изследването гражданската война има опустошителен ефект върху сирийските деца – над 2 милиона сирийци избягаха до момента от разпадащата им се родина, като близо половината от тях са деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com