Над 500 години затвор получи турски учител за сексуално насилие над деца

1559
Над 500 години затвор получи турски учител за сексуално насилие над деца

Турски съд даде присъда от 508 години на учителя Мухарем Буюктурук, който беше признат за виновен по обвинения в сексуално насилие над деца.

Той е насилвал 10 деца на възраст между 12 и 14 години по време на престоя им в частни пансиони на ислямски фондации. Буюктурук, на 54 години, беше арестуван миналия месец и предизвика политически скандал, след като секуларистите в страната обвиниха правителството, че защитава ислямските организации.

Савченко няма да обжалва 22-годишната си присъда и влиза в затвора

Присъдата на украинския депутат и военен пилот Надежда Савченко, влиза в сила от днес. Тя бе осъдена от руски съд на 22 години затвор ...

Учителят е давал частни уроци в апартаменти, наети от фондациите „Енсар“ и „Каимдер“ в анадолския град Караман, където са били получени съобщения за сексуално насилие над деца за периода 2012-2015, пише БГНЕС.

Самият Буюктурук отрече да е виновен и обвини полицията, че му е оказала натиск, за да признае неща, които не е извършил.

Президентът Реджеп Ердоган и управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) бяха обвинени, че защитават фондациите. В същото време правозащитни организации разкритикуваха и делото, като според тях под отговорност трябва да бъдат подведени фондациите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com