Палестина с първата по рода си декларация за Холокоста

22724
Палестина с първата по рода си декларация за Холокоста
Снимка: Getty Images / Guliver

Министерството на външните работи на Палестина излезе с първата по рода си декларация във връзка с отбелязването на деня на Холокоста.

Ето и пълния текст на изявлението:

Хамас иска палестинците да спрат преговорите с Израел

Управляващото в Ивицата Газа палестинско радикално движение Хамас поиска от Палестинската администрация и лично от президента Махмуд ...

В годишнината на Холокоста Министерството на външните работи осъжда остро избиванията, на които са били подложени основно евреите и други малцинства. Те представляват един от най-големите грехове, извършени от човешка ръка против цялото човечество, при това по начин, който свободният човешки разум не може да приеме, нито да си представи, в хода на една операция по етническо прочистване и геноцид, от която човечеството ще се срамува навеки.

Министерството подчертава, че в развитието на човека има множество катастрофални моменти на злото, на които трябва да се даде отпор и да им се попречи да се повторят, като се приложи силата на човешката справедливост, международното право и международното хуманитарно право. Сред тях са системата на расовата сегрегация (апартейда), която господстваше силно в Южна Африка, и системата на израелската окупация и господство над друг народ - палестинския и над неговата земя, и насилственото му изселване от нея и лишаването му от неговото отечество, свобода и достойнство.

В този контекст Министерството на външните работи призовава Обединените нации и техните институции и всички държави, в частност държавите постоянни членки на Съвета за сигурност, да предприемат необходимите мерки за защита на човечеството от повторение на тези престъпления, незабавно да го избавят от тях, да преследват техните извършители, да осъдят всички, чиято съвест им е позволила да ги извършат или да ги защитават, още повече, че грандиозните достижения, осъществени от човека във всички сфери, заслужават закрила и уважение от всички нас, за да постигнем настояще и бъдеще, в което няма да има място за такива огромни престъпления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия