Пекин обяви война на скарите на открито

23097
Пекин обяви война на скарите на открито
Снимка: Getty Images/Guliver

Пекин обяви война на скарите на открито, тъй като те допринасят за замърсяването на въздуха в китайската столица и генерират фини частици, които проникват дълбоко в белите дробове, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Градските власти са пристъпили към ликвидирането на над 500 барбекюта, виновни за емисиите на фините прахови частици "PM 2,5". Скарите се разрязват с флексове в различни квартали на столицата под погледа на минувачите.

Пекин ограничава продажбите на коли заради замърсяването

Столицата на Китай, Пекин, известен с гъстия си смог и тежък трафик, ще намали квотите си за продажби на нови градски автомобили с бл...

Потребителите на социалните мрежи взеха на подбив старанието на пекинската управа, тъй като в столицата има много по-съществени замърсители, отколкото скарите.

Общинските власти в Пекин провеждат от три месеца кампания за отстраняването на подобни грилове, като често нарязват металните им части, за да не бъдат използвани отново.

Замърсяването на въздуха в Пекин често достига до рекордни нива. Градската управа предупреди миналия месец, че когато бъдат преминати определени предели, ще се пристъпи към принудителното спиране на работата на предприятия-замърсители и към драстичното ограничаване на трафика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия