По 1 милион случая на COVID дневно регистрира китайска провинция

2034
По 1 милион случая на COVID дневно регистрира китайска провинция
Снимка: iStock

Източната китайска провинция Чжъцзян се бори с около 1 млн. нови случаи на КОВИД-19 ежедневно като се очаква броят им да се удвои през следващите дни, съобщиха от провинциалното правителство, предаде Ройтерс. Въпреки рекордния ръст на случаите в цялата страна, в континенталната част на Китай не е регистриран нито един смъртен случай от коронавирус за петте дни до събота, съобщи днес Китайският център за контрол и превенция на заболяванията.

Граждани и експерти призоваха за по-точни данни, тъй като инфекциите се увеличиха, след като Пекин направи радикални промени в рестриктивната си политика за „нулев КОВИД“, която доведе до безпрецедентни заключвания стотици милиони граждани и засегна втората по големина икономика в света.

Китай спира да публикува ежедневни данни за коронавируса

Китай вече няма да публикува ежедневни данни за случаите на Covid-19 и смъртните случаи. Това съобщи Националната здравна комисия, с ко...

Данните за Китай в национален мащаб станаха непълни, тъй като Националната комисия по здравеопазване спря да докладва за асимптоматични инфекции, което затрудни проследяването на случаите. Днес комисията спря да съобщава ежедневни данни..

"Пикът на инфекцията се очаква да настъпи по-рано в Чжъцзян и да навлезе в период на повишено ниво около Нова година, когато дневният брой на новите инфекции ще бъде до 2 милиона", гласи изявление на правителството на провинцията. Властите посочиха, че сред 13 583 инфекции, които се лекуват в болниците на провинцията, един пациент е имал тежки симптоми на КОВИД.

Китай стесни определението си за докладване на смъртните случаи от КОВИД само до тези от пневмония или респираторни заболявания, причинени от коронавирус, което буди недоумение сред световните здравни експерти, посочва Ройтерс.

Световната здравна организация (СЗО) не е получавала данни от Китай за нови хоспитализации заради коронавирус, откакто Пекин облекчи ограниченията. Организацията твърди, че липсата на данни може да се дължи на това, че властите се затрудняват да преброят случаите в най-многолюдната страна. "Китай навлиза в най-опасните седмици от пандемията", се казва в оценка на „Кепитал икономикс“. "В момента властите не полагат почти никакви усилия, за да забавят разпространението на инфекциите и с със започването на голямо придвижване преди Лунната нова година всички части на страната, които в момента не са засегнати, скоро ще бъдат обхванати от голяма вълна на КОВИД." Спешната ситуация се засилва от наближаването на Лунната нова година, пише БТА.

Близо 37 милиона души се заразили с коронавирус само за ден в Китай?

Близо 37 милиона души в Китай може би са се заразили с COVID-19 в един единствен ден от настоящата седмица, предаде Ройтерс, позовавайк...

Ежедневните контакти с центъра за спешна помощ в източния град Ханджоу напоследък са се увеличили средно повече от три пъти в сравнение с миналата година, съобщи днес държавната телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Известен режисьор загинал при турбуленция в сингапурски самолет (СНИМКИ)

Израел цензурира Асошиейтед прес - спря пряко излъчване от Газа

Лицемерие: ООН почете на крака паметта на "Касапина от Техеран" Раиси (СНИМКА)

Съпругата на Башар Асад е с левкемия

Ердоган: Конкурсът "Евровизия" е заплаха за традиционните семейни ценности (ВИДЕО)

Иранците по света отпразнуваха смъртта на Раиси (ВИДЕО)

"Няма да ни вържат ръцете във войната": Нетаняху с първи думи за заповедите за арест (ВИДЕО)

Иран е поискал помощ от САЩ след катастрофата на Раиси

Експерт: Няма да има промяна в политиката на Иран след катастрофата

Проф. Чуков за смъртта на Раиси: Предстои тежък период в Иран, очаквам бурни избори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия