X
 
 

Пожарите в Австралия взеха нова жертва

762 0
Пожарите в Австралия взеха нова жертва
Снимка: Getty Images/Guliver
Тялото на мъж беше открито в изгоряла гора в австралийския щат Нов Южен Уелс, с което жертвите на големите пожари в страната вече са четири, информира БГНЕС.

Още не е ясно как е загинал мъжа, но тялото му беше открито край град Кемпси от местни жители. "Все още нямаме положителна идентификация, но смятаме, че тялото е на 58-годишен мъж, който е живял недалеч от там", казват от полицията на Нов Южен Уелс.

Огненият пръстен около Сидни се затяга (ВИДЕО)

Нов Южен Уелс е в извънредно положение заради горските пожари в Австралия. В тази област се намира и столицата Сидни, която за първи пъ...

Кемпси е на 400 километра северно от Сидни и напоследък беше от градовете, засегнати от тежките условия.

Огънят досега унищожи 10 милиона декара ниви, храсти и гори, като условията за допълнително разгаряне на пожарите са налице, след 3 години суша, която експертите отдават на промените в климата.

Досега само в Нов Южен Уелс изгоряха 300 къщи. Горските пожари са обичайни за горещите и сухи летни месеци в Австралия, но яростта на сегашната стихия и идването ѝ още през пролетта изненада много хора. В източната част на страната температурите спаднаха и условията се подобриха, но в западната част на Австралия положението се влошава.

Очакват се температури до 43 градуса, а голям пожар гори край Карата - важен хъб за преработка на добития природен газ на западния бряг на континента. Подобно е положението и в съседния Порт Хедланд, от където се изнасят най-големите количества желязо в света.

Пожарите в Австралия: Най-малко три жертви и хиляди евакуирани (ВИДЕО)

Пожарите доведоха до евакуацията на хиляди хора при безпрецедентните пожари в района на Куинсланд в Австралия, съобщи BBC. Столицата Си...

Пожарите разпалиха и много разгорещен дебат за климатичните промени и противопожарните мерки в Австралия. Управляващите от консервативната Либерална партия и малката опозиционна партия на Зелените си размениха обвинения и нападки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално